Skip to content

Bas & Pascal verhuisden naar de Alblasserwaard en begonnen een B&B

Pascal Lodewijkx (46) en Bas de Vet (47)
Plek: dijkwoning in de Alblasserwaard, Langerak

Pascal: “Hiervoor zaten we in een jaren tachtig-hofje in Blaricum, maar we wilden zo graag rust en ruimte. Landelijk wonen is in het Gooi niet te betalen. Toen we een paar huizen wilden bezoeken in de Utrechtse Waarden – aan de overkant van de Lek – reden we hier toevallig langs. We zagen het ‘Te koop’-bord staan, besloten aan te bellen en werden heel gastvrij ontvangen. Een dag later deden we al een bod. Inmiddels wonen we hier een jaar en voelt het elke dag als vakantie. “Vanuit ons huis kijken we uit op de Lek, terwijl aan de achterkant de uitgestrekte polder ligt. Uniek. Elke keer als de zon ondergaat, bedenk ik me weer hoe prachtig de lucht is. Ik geef les op een basisschool en als ik thuiskom, geniet ik extra van de rust. Daarnaast beleef ik de seizoenen nu veel intenser. Omdat we in de biblebelt zitten, hebben we wel even gekeken hoeveel mensen er op de SGP stemmen: dat valt mee. Dat we als twee mannen samenwonen, wordt getolereerd en we zijn zelf heel flexibel, dus passen we ons aan. Geen keiharde muziek op zondag dus.

“Gelukkig zitten we niet ergens achteraf en wonen hier veel mensen van buitenaf. We genieten echt van alle recreanten die voorbij komen. Veel fietsers pakken de dijk. Als je die blijft volgen, kom je vanzelf in Kinderdijk uit. Ook wielertochten komen langs. Dan zit ik in de tuin en hoor ik het zingende geluid van een sliert wielrenners, heel mooi. Je hebt overal pontjes, dus je kunt leuk een rondje om de rivier maken. Zelf fietsen we graag langs rivier de Giessen naast Theetuin Hannes Heerlijkheid of via de Tiendweg naar Ameide. In de auto zit je toch in een soort cocon. Op de fiets beleef je zoveel meer.

“Naast ons dagelijkse werk runnen we hier een B&B, waar veel fietsers op afkomen. Ik vind het geweldig om gasten over onze omgeving te vertellen. We gebruiken veel streekproducten. In de buurt zitten een zuivel- en vleesboerderij, verderop maakt een vrouw jam. In de tuin staat een walnotenboom.”
Bas: “Er wordt momenteel geprobeerd om meer toeristen uit de steden deze kant op te krijgen. De Alblasserwaard krijgt als bijnaam Cheese Valley. Als ik het mag geloven, komen er de komende jaren een miljoen toeristen bij. Nou, laat maar komen!”
heerlijkheidlangerak.nl

Bron: Fiets Actief

Back To Top
Lid worden