Skip to content

Geocaching

Geocaching is een schatzoekspel dat over de hele wereld wordt gespeeld door zo’n 5 miljoen men­sen. Het principe van geocaching is dat iemand een schat (geocache) verstopt ergens in de natuur. Bij voorkeur op een mooie of speciale plek. Ver­volgens publiceer je de GPS coördinaten op in­ternet zodat anderen, met behulp van deze coör­dinaten, deze speciale plek ook kunnen ontdek­ken en de geocache vinden. Als je de geocache gevonden hebt schrijf je je naam in het logboekje en plaats de geocache weer terug. Vervolgens laat je een bericht op internet achter dat je de geoca­che gevonden hebt en wat je ervan vond.

Zo’n geocache kan van alles zijn, als er maar een logboekje in past. Vaak worden er plastic bak­jes, kokertjes, potjes gebruikt. Maar er zijn ook prachtige kunstwerken die mensen maken. Als deze maar tegen het weer kunnen en het log­boekje droog en schoon blijft.

De routes onderhouden kost het nodige werk. Nieuwe logboekjes, schone bakjes en verdwenen caches vervangen. Mocht je hier een bijdrage in willen leveren, mail dan naar info@denhaneker.nl

 

TRAIL  ‘GENIETEN IN DE WAARD’

Den Hâneker heeft een fietsrondje uitgezet van zo’n 30 km door de Alblasserwaard. Je fietst langs de Giessen en de Graafstroom maar ook door het Hollandse landschap. Deze route komt langs diverse ondernemers van Den Hâneker. Theetuinen, bootverhuur, B&B.

Het start- en eindpunt ligt vlakbij minicamping Slingeland en Theetuin HannesHeerlijkHeid. Geliefde plekjes die cachers bezoeken.

De route ligt er sinds 2012 en is zo’n 1000 x gelogd. Mensen komen van heinde en ver, ook buurlanden zijn fanatieke bezoekers.

ADRES – Slingelandseweg 24, 3381 LA Giessenburg

Back To Top
Lid worden