Skip to content

Forellenvisvijvers Zederik ontvangt lening AV Ontwikkelingsfonds

MEERKERK • De Forellenvisvijvers Zederik in Meerkerk is het tweede bedrijf in de categorie toerisme en recreatie dat een lening krijgt uit het AV Ontwikkelingsfonds.

De lening is bedoeld voor aanpassingen aan de huidige ruimte waarin de vis wordt verwerkt, de bouw van een nieuwe ruimte voor de sportvissers en de bouw van een tweede rookoven. Hierdoor worden twee vliegen in één klap geslagen: er kan meer gerookte vis worden verkocht en er komen meer faciliteiten voor sportvissers. De lening bedraagt 25.000 euro.

Vissen in de polder
De Forellenvisvijvers Zederik bestaat sinds 1999. Er zijn twee vijvers waarin individueel of in groepsverband gevist kan worden. De vijvers zijn gevuld met water uit een lokale bron, de vis wordt gekweekt zonder antibiotica. Alle gevangen forel mag mee naar huis genomen worden, maar er bestaat ook de mogelijkheid om de gevangen vis om te ruilen tegen gerookte vis. De gerookte forel en zalmforel voldoen aan de eisen van het product reglement productgroep vis van het Groene Hart en zijn daarmee erkende streekproducten.

Ontwikkelingsfonds
Het AV Ontwikkelingsfonds is een regionaal stimuleringsfonds met een dubbele functie. Een bedrag van 150.000 euro is bestemd voor initiatieven die de recreatie bevorderen en bijdragen aan een langer verblijf van toeristen in het gebied. Voor het creëren van de werkgelegenheid voor mensen zonder baan is 100.000 euro beschikbaar. Dit tweede deelbudget is inmiddels bijna opgebruikt.

Nieuwe aanvragen
Nieuwe aanvragen voor een lening uit het AV Ontwikkelingsfonds zijn welkom. Ondernemers uit de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden kunnen contact opnemen met Cor Revet van het bureau van de Regio AV in Gorinchem via 06-12763508. Meer informatie is ook te vinden op www.avontwikkelingsfonds.nl.

Op de foto wordt de leningsovereenkomst getekend.

Back To Top
Lid worden