Skip to content

Toneelvoorstelling ‘Boerderij in de buurt’

Datum: 17 nov 2018
Tijd: 19:30 - 22:30 uur

Locatie
Boerderij familie Aantjes


De belangen van boer en burger komen voor het voetlicht in een toneelvoorstelling. Op zaterdagavond 17 november wordt in Vlist op het melkveebedrijf van de familie Aantjes de voorstelling BOERDERIJ IN DE BUURT gespeeld. Deze eerder ook elders uitgevoerde voorstelling vindt voor de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden-Krimpenerwaard plaats in Vlist.

Inhoud
Centraal in de voorstelling staat de vraag: hoe je met elkaar in gesprek gaat wanneer er sprake is van tegenstrijdige belangen. Als het ene boerenbedrijf stopt en moet worden herbestemd en de naastgelegen boerderij zich verder wil ontwikkelen als boerenonderneming. Publiek en acteurs praten daarom samen over nieuwe kansen op het platteland.
In dit ‘toneel op de deel’ wordt op die vraag niet hét antwoord gegeven. Wél wordt duidelijk aangegeven waar de emoties dan zitten. En die kunnen hoog oplopen, zoals bij het bedrijfsbelang van de (toneel)boer in kwestie, dat botst met de wens van de buren, die een tweede woonbestemming op hun erf willen realiseren. Speelsters van het Vlisterse toneelgezelschap De Dotters spelen enkele gastrollen.

Praktisch
De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaartjes zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/bidb-vlist of via info@agrarischerfgoed.nl.
Bezoekers van de voorstelling zijn al om 18.15 uur welkom op het adres Bonrepas 2. Dan zal de familie Aantjes hun bedrijf openstellen voor de toneelbezoekers om hen te vertellen over en te laten zien hoe ze dit boerenbedrijf met 130 melkkoeien, jongvee en kalfjes runnen.

Achterliggend
Boerderij in de buurt is een rondreizende toneelproductie van de overkoepelende organisatie Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland. Met medewerking van de volgend jaar jubilerende Stichting Boerderij en Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden en de Boerderijenstichting Utrecht vindt deze laatste voorstelling op het boerenbedrijf plaats in Vlist, midden in de beider werkgebieden.

Meer informatie: Boerderij in de buurt

Back To Top
Lid worden