Skip to content

Een natuurbegraafplaats of voedselbos bij de Slingelandse plassen? De raad denkt erover

Moet een deel van het zwemwater worden geïsoleerd om blauwalg te voorkomen? Is een deel van het gebied geschikt als natuurbegraafplaats? Of moet er misschien een voedselbos komen? De gemeente Molenlanden zal zich de komende tijd buigen over verschillende visies op de toekomst van de Slingelandse Plassen bij Goudriaan.

Jens Verhagen 18-03-19, 10:01

Een gespreksavond met betrokkenen, deskundigen en raadsleden leverde onlangs ideeën op voor het natuur- en recreatiegebied, stelt een woordvoerder van de gemeente. ,,Het traject wordt de komende weken uitgewerkt. Aangezien de participatie van inwoners, gebruikers en andere belanghebbenden hierin gewenst is, zal dit traject enige maanden in beslag nemen. Over enkele weken hopen we concreter te zijn.”

De voormalige gemeenten Giessenlanden en Molenwaard kochten het 30 hectare grote recreatiegebied vorig jaar van de provincie Zuid-Holland voor het symbolische bedrag van 1 euro. Daarmee werd een aanbestedingsprocedure voorkomen. Ook stelden de gemeenten dat lokale partijen op deze manier meer zeggenschap krijgen over de Slingelandse Plassen.

Bron: AD/Beeld: Cees van der Wal

Back To Top
Lid worden