Skip to content

Den Hâneker | Feest van de Toekomst

Wat kleurt jouw toekomst? Een vraag die centraal zal staan tijdens een inspirerend feest voor jonge mensen die van onze prachtig Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houden. Jongeren die er zijn opgegroeid, er werken of er willen wonen. Op 12 april organiseren de werkgroepen Agrarisch Natuurbeheer (ANB) en Duurzame Landbouw (WAV) van Den Hâneker een gezellig en inspirerend feest voor jongeren. Kernwoorden die hierin centraal staan zijn Jonge Boeren, Burgers, Bier en Bitterballen en natuurlijk Inspiratie. Want zoals, Xander Beks, een van de leden van de werkgroep Duurzame Landbouw aangeeft: ‘Jongeren zijn een mooie, belangrijke doelgroep maar soms moeilijk te bereiken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst maar wordt er wel naar hen geluisterd? Vaak hebben ze mooie, slimme of zelfs totaal andere ideeën voor een kleurrijke toekomst van de streek waar te weinig mee gedaan wordt. Zij zijn de motor voor een levendige streek dus we hebben die handschoen opgepakt.

Het wordt een feest waarbij we “alles op zijn kop zetten”. Figuurlijk dan vult Jan Aantjes aan, een van de andere werkgroep leden aan. De ideeën van onze jongeren zal een centrale rol spelen tijdens deze avond. Wij zijn benieuwd naar hun ambities, wensen of misschien zelf hun frustraties. Waar en hoe willen ze opgroeien, werken, wonen of een bedrijf runnen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Wat hebben zij nodig om hun toekomst in te kleuren? Weten we wel wat hun wensen zijn? Anthony Heykoop (28 jaar) uit Streefkerk haakt in; “Ik heb een mooi melkveebedrijf wat ik in toekomst wil voortzetten met daarbij oog voor de omgeving, passend in de visie voor inrichting van het landschap maar eventueel ook, in samenspraak, met burgers uit mijn omgeving. En als kers op de taart is het fijn hiermee een boterham te verdienen” .

We zijn dus echt op zoek naar mooie ideeën of oplossingen van jongeren uit de streek. Daarom hebben we gekozen voor een vrijdagavond want we gaan pas naar huis als we alle ideeën beluisterd hebben. We roepen ook vriendengroepen, koffiegroepen of keet-groepen op om gezamenlijk ideeën in te leveren of op de avond zelf, een korte inspirerende pitch te houden. Voor het beste of meest originele idee geven we een tegoedbon weg, voor een vriendenweekend ter waarde van 1000 euro ( beschikbaar gesteld door loonwerkers/aannemers uit onze streek).

Jongeren kunnen deze avond speeddaten met inspirerende (jonge) mensen. Succesvolle ondernemers, beleidsmakers of bestuurders die mogelijk hun dromen kunnen helpen uitkomen zijn op 12 april aanwezig. De “luisteraars” aan de statafels zijn o.a. Dirk Heijkoop- burgemeester van Hardinxveld-Giessendam, Marije Klever – de kersverse voorzitter van Boer en Natuur, Jan Lock – wethouder van Gemeente Molenlanden, Kees Romijn – veehouder en bestuurder bij Waterschap Rivierenland of Paulien van Pelt, directeur/bestuurder bij Zorgboeren Zuid Holland.

Jan den Besten uit Nieuwland is ook een van de jongeren en onderdeel van de organisatie maar loopt zelf ook met mooie plannen rond een eigen bedrijf te runnen. “Ik kan best wat hulp gebruiken mijn dromen te verwezenlijken en zal zeker daten met een aantal uitgenodigde luisteraars”. Over een ding is de organisatie duidelijk, we laten de jongeren alle ruimte om onze streek en hun eigen toekomst zelf in te kleuren. De luisteraars geven feedback aan het einde van de avond op wat ze gehoord hebben en Den Hâneker gaat vervolggesprekken organiseren op basis van de oogst van de avond.

Nieuwsgierig naar de ideeën van je vrienden of vriendinnen, je collega’s of mede streekbewoners dan mag je dit inspireerde feest niet missen! Samen geven jongeren kleur aan de toekomst voor hunzelf en onze mooie streek.

Ben je tussen de 18 en 40 jaar kom dan op vrijdagavond 12 april naar het “Feest van de Toekomst” bij HABO, Minkeloos 10-A, Noordeloos. Aanvang 20.00 uur. Inloop met muziek vanaf 19.30 uur. Aanmelden via de jubileumpagina van Den Hâneker.

Zoals gezegd: Maak kans op 1000 euro voor een vrienden-weekend. Lever samen met je vriendengroep, koffiegroep of keetgroep jouw/jullie originele idee(en), voor 10 april, in bij administratie@denhaneker.nl en doe een korte pitch op de avond zelf!

Back To Top
Lid worden