Skip to content

Bruidspaar symboliseert vorming nieuwe gemeente Molenlanden

STREEFKERK/NOORDELOOS • Hovenier Lowie Michielse uit Noordeloos trouwde op 17 augustus met ZZP-boerin Gerlinde Heijkoop uit Streefkerk.

Het burgerlijk huwelijk werd voltrokken bij Kaasboerderij Booij, naast het ouderlijk huis van de bruid aan de Middenpolderweg. Hendrik van Vuren, buurman van de bruidegom, trad op als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.
In zijn speech memoreerde hij dat Lowie en Gerlinde met hun huwelijk een belangrijk politiek-bestuurlijk statement maken. “Zij geven in zekere zin het startsein voor de nieuwe gemeente Molenlanden. Een bruidegom uit Giessenlanden en een bruid uit Molenwaard die samen verder gaan. Een Giessenlandse ambtenaar en een Molenwaardse locatie maken de symboliek compleet. Mooier kunnen de burgemeesters Rinette Reynvaan en Dirk van der Borg het niet krijgen! En dat de ene gemeente in zo’n fusie meer inbrengt dan de andere, daar malen we niet om!”, aldus Van Vuren.

De plechtigheid werd overigens ruw verstoord toen de vrijwillige brandweer van Hoornaar-Noordeloos met loeiende sirenes, veel manschappen en groot materieel op het erf verscheen. Toen bleek dat zij kwamen om het bruidspaar hulde te bewijzen en speciaal collega-spuitgast Lowie een hart onder de riem te steken, keerde de rust weer en werd de ceremonie hervat.

Later op de dag werd het huwelijk in de dorpskerk van Streefkerk ingezegend door ds. Van Bruggen.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden