Skip to content

Boer & Hoeve – 79

Voorwoord van Dick de Jong:

Soms maak ik me wel eens druk om de toekomst van ons volk. De Nederlanders bedoel ik dan. Half september jongstleden rijd ik door ons werkgebied en mijn radio staat aan. Daar hoor ik dan een interview aan, waar een mevrouw meldt dat er de laatste tijd steeds meer spinnen voorkomen. Ze wijt dat aan de klimaatveranderingen. Het is radio, dus ik kan het niet zien, maar ik verdenk haar ervan dat ze dit met droge ogen vertelt. Nou, bij mij springen de tranen in de ogen: nog een paar dagen en dan is het herfst… En laat het nu zo zijn dat er in de herfst altijd heel veel spinnen (spinnenkoppen noemden wij die thuis) voorkomen. Dat is de natuur. En juist die natuur is tegenwoordig zo heilig in dit land. Kennelijk omdat we vinden dat we er te weinig van hebben. Dat laatste klopt overigens. Volgens de dichter J.C. Bloem is het ‘ter grootte van een krant’. 

Klik hier om de nieuwsbrief in te zien.

Back To Top
Lid worden