Skip to content

Boekpresentatie ‘Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk’

KINDERDIJK • Bij de molens van Kinderdijk heeft vrijdagochtend de boekpresentatie plaatsgevonden van ‘Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk’.

Bij Museummolen Blokweer overhandigden Fien en Teun het eerste exemplaar aan Jeanet de Jong, manager marketing & sales van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en Michael van Hoorne, directeur Van Hoorne Entertainment en Avonturenboerderij Molenwaard.

Het voorleesboek ‘Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk’ is ontstaan uit de gemeenschappelijke visie van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) en Van Hoorne Entertainment op het gebied van kindereducatie over de Hollandse polder. Het verhaal van Fien en Teun, het vrolijke boertje en boerinnetje, dient hierbij als rode draad voor de humorvolle, speelse wijze waarop de werking van de molens van Kinderdijk wordt uitgelegd.

“Dit is zo’n ontzettend prachtige samenwerking”, vindt Michael van Hoorne. “We zijn trots dat we samen met deze lokale partner aan kinderen het bijzondere verhaal van de molens kunnen vertellen en hen zo een stukje bewustwording kunnen meegeven over de kracht van het water en het mooie Hollandse landleven.”

Jeanet de Jong vult aan: “Een leuk en leerzaam verhaal om voor te lezen. Een mooie samenwerking om verder voort te zetten.”

In het verhaal van ‘Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk’ spelen Fien en Teun in de sneeuw. Plots valt er een koude druppel in de nek van Fien. Waar komt dat koude water ineens vandaan? Om daarachter te komen, brengen Fien en Teun een bezoekje aan de molens van Kinderdijk. Maar wat hebben de molens en die koude druppel met elkaar te maken? In dit vrolijke verhaal leren kinderen samen met Fien en Teun, alles over sneeuw, water en de molens van Kinderdijk. Het voorleesboek is te koop voor 9,99 euro bij diverse boekhandels, in de souvenirshops in Werelderfgoed Kinderdijk en bij Avonturenboerderij Molenwaard. Het boek is ook verkrijgbaar in een Engelse versie: ‘Fien & Teun and the mighty mills of Unesco Kinderdijk’.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden