Skip to content

Bijzondere editie Kinderdijkse Verlichtingsweek

KINDERDIJK • UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk maakt zich op voor een bijzondere editie van de Verlichtingsweek. De laatste dag van het jaarlijkse evenement valt samen met de opening van het Bezoekerscentrum door Prinses Beatrix.

De molens staan van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september van 20.00 tot 22.30 uur in de spotlights. Op vrijdag, wanneer ook de traditionele Molenmarkt wordt gehouden, brandt de ledverlichting tot 23.00 uur.

Om bezoekers de kans te geven de állermooiste beelden te schieten staan er twee cursussen avondfotografie gepland. De fotografen nemen de cursisten mee naar één van de molenerven om tijdens het ‘blauwe uurtje’ hun slag te slaan. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wie de verlichte molens langzaam aan zich voorbij wil zien trekken kan elke doordeweekse avond mee op één van de rondvaartboten. De horeca in het Bezoekerscentrum is open van 20.00 tot 22.00 uur.

Op en rondom de Schansweg in Kinderdijk is het vrijdag 6 september tijd voor de Molenmarkt. De opbrengst van die geliefde traditie gaat zoals altijd naar Speeltuinvereniging ‘t Balkengat.

Op zaterdagavond staan er vanwege de officiële opening van het Bezoekerscentrum geen activiteiten op het programma. Ook is dan de horeca gesloten. Bezoekers die maximaal willen genieten van het evenement doen er goed aan te kiezen voor een doordeweekse dag.

Bron: het Kontakt/Beeld: Geurt Mouthaan

Back To Top
Lid worden