Skip to content

Bij de Maria Johanna Hoeve krijg je eten om voor om te rijden

TERRASSENTROFEE | Vakantie in eigen land. Hoe zou dat er uit moeten zien? De meeste Nederlanders kiezen natuurlijk voor rust, en dan voor precies het soort rust dat je vindt op de Maria Johanna Hoeve in Noordeloos.

De Maria Johanna Hoeve is een golfbaan, een restaurant en een bed & breakfast in één, omringd door weilanden en stilte. Gezegend met het idee dat we op vakantie zijn schuiven we dus aan op het terras.

Dat ligt weliswaar pal aan de golfbaan, met zicht op de baan als cadeau, maar gelukkig wel aan een rustig deel: je hoeft hier niet op te passen voor rondvliegende ballen die slecht zijn geslagen. Op het terras zitten deze middag golfers die net een rondje hebben gemaakt op de baan gemoedelijk naast terrasbezoekers die niets hebben met de sport, maar die komen voor de kwaliteit van de keuken.

Want die is hoog, indrukwekkend hoog. Met gemakzucht wordt hier niks gedaan, met verve wél. Want over ieder gerecht op het menu blijkt te zijn nagedacht. Alles komt uit de streek, alles is zoveel mogelijk biologisch. Tot aan de vis en het vlees aan toe. Dat heeft twee gevolgen.

De eigenaar
Leo Kool: ,,Het is niet de gemakkelijkste weg, het kiezen voor verse streekproducten, maar wel de leukste. Het geeft ons en onze gasten veel voldoening. Gasten reageren er ook heel erg leuk op. Sommigen zeggen wel dat ons terras vrij duur is, maar in verhouding is het juist spotgoedkoop. Als je eens weet wat het kost om dit soort ingrediënten in te kopen… Daar betalen we zelf ook veel voor. Dat er veel golfgasten op ons terras zitten vinden wij leuk, het is hun honk óók. Ook al nemen ze ze na een rondje op de baan alleen een kop koffie: het is allemaal prima. De sfeer is vooral gezellig. Dit is echt recreatie, dat willen we ook echt zo aanbieden. We zijn alleen nog een beetje moeilijk te vinden voor de gewone terrasganger. Het zou super zijn als deze recensie daar verandering in brengt.”

Dit is zeker niet het goedkoopste terras, al valt het met die prijsstelling nog alleszins mee ten opzichte van pakweg een dergelijk terras in Rotterdam. Het tweede gevolg is daarom belangrijker: dat wat je geserveerd krijgt zijn smaakbommetjes van jewelste. Alleen al het brood is zó zalig dat je het liefst een hele zak mee naar huis mee wil nemen. Dat brood zit vanmiddag bij het door ons bestelde twaalf uurtje, compleet met kroket en kop soep, geserveerd op een brede plank waar we héél gelukkig van worden.

Dat brengt ons meteen op een dilemma. Want dit terras is niet per se het mooiste terras. We zagen elders mooier meubilair, we hadden elders mooier uitzicht – een golfbaan is natuurlijk geen rivier of een leeg ydillisch weiland.

Tussen sporters zitten die net klaar zijn is ook niet per se onze eerste keuze. Maar lekkerder eten deden we nog nauwelijks deze zomer. En lekker eten, daar wil je ook wel voor omrijden. Het kan best zijn dat dit terras dus uiteindelijk de trofee niet wint, maar ere wie ere toekomt: ook zonder die prijs is het terras van de Maria Johanna Hoeve absoluut een aanrader. Je smaakpapillen zullen er geen spijt van krijgen.

Beoordeling
Locatie: 7
Bediening: 8
Hygiëne: 8
Eten/drank: 8
Prijs: 7
Bonus: 1
Eindscore: 7,8

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Ricardo Smit

Back To Top
Lid worden