Skip to content

Avonturenboerderij Molenwaard: op naar de 100.000 bezoekers

GROOT-AMMERS • Avonturenboerderij Molenwaard verwelkomde afgelopen week de 35.000e bezoeker. Gezien de meer dan voorspoedige start is de verwachting dat de 100.000 dit seizoen nog aangetikt wordt.

Dat getal noemt Michael van Hoorne, eigenaar van Van Hoorne Entertainment uit Molenaarsgraaf die de Avonturenboerderij eerder dit jaar op het voormalige Ooievaarsdorp in Groot-Ammers van start liet gaan.

“Het draait fantastisch”, vertelt hij. “Ook vanuit de streek zelf is de animo groot. We hebben maar liefst 1100 abonnementen in de gemeente Molenwaard verkocht. Er is hier blijkbaar behoefte aan zo’n themapark. In Nederland was er nog niet zo’n mix van onder meer een kinderboerderij, show, educatie en natuur.”

Perfecte mix
Lisanne Addink-Dölle, voorzitter van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt, de samenwerkingspartner van Van Hoorne, onderstreept dat. “Het mooie is dat de inbreng van Michael wat betreft entertainment en marketing een perfecte mix vormt met wat wij hier al hadden. Neem de molen De Jonge Sophia; daar is niets aan veranderd, maar waar de molenaar eerst een handvol bezoekers had, zijn het er nu honderden. Wij zijn dan ook meer dan tevreden over de samenwerking.”

Natuurlijk moest Avonturenboerderij Molenwaard de afgelopen maanden af en toe enkele problemen overwinnen. De ruimte om te parkeren was bijvoorbeeld bij topdagen niet toereikend. “Maar dat is al snel opgelost. Van de melkveehouders die onze buren zijn, kregen we de gelegenheid om op hun land te parkeren. Inmiddels pachten we een stuk land van dat we verhard hebben, zodat er voldoende vierkante meters zijn om de auto’s van bezoekers op te vangen.”

Uitkijktoren
En of er al uitbreidingsplannen zijn? Lisanne: “Dit succes biedt wellicht voor ons mogelijkheden. Het zou zomaar kunnen dat we binnenkort nieuwe plannen presenteren.”

En Michael: “Wij denken aan het uitbreiden van het restaurantgedeelte en het permanent maken van de extra parkeergelegenheid. Verdere plannen zijn er ook al wel. Een uitkijktoren over de polder zou bijvoorbeeld mooi zijn.”

www.avonturenboerderij.nl

Bron: Het Kontakt

Back To Top
Lid worden