Skip to content

Avonturenboerderij breidt uit met Mike & Molly Land voor de kleintjes

Met lammetjes knuffelen, van de Mike & Molly-glijbaan roetsjen en lekker rondkuieren op een loopfiets. De Avonturenboerderij Molenwaard breidt deze maand uit met een stukje pretpark speciaal voor kinderen tot 6 jaar.

Ilse van Driel 06-02-19, 16:01

,,We zijn een park voor kinderen tot 8 of 9 jaar, maar we merkten steeds vaker dat we nog wat misten in het aanbod voor de allerkleinste bezoekers”, vertelt Michael van Hoorne, directeur van het themapark in de polder, dat helemaal in het teken staat van het landleven.

Speciaal voor die kinderen opent 16 februari Mike & Molly Land: een stukje op de Avonturenboerderij waar kinderen tot 6 jaar lekker kunnen ravotten. ,,Het is zeker voor de allerjongsten, dus dan hebben we het over kinderen van 1, 2 of 3 jaar oud, erg leuk.” Van Hoorne ziet die doelgroep vaak doordeweeks naar zijn park komen.

Mike en Molly zijn de schapen die voorkomen in de boekjes van Fien en Teun, de twee karakters om wie de Avonturenboerderij draait.

Het Mike & Molly Land paste nog op het huidige stuk grond dat de Avonturenboerderij tot haar beschikking heeft. Er is een schaapskooi gebouwd en een bijbehorende schapenweide. Verder kunnen kinderen hobbelen op wipkippen en van de Mike & Molly-glijbaan en is er ruimte voor kleine shows.

Lammetjes
Toevalligerwijs staat de maand februari in het teken van lammetjes. ,,En de eerste jonge lammetjes zijn er al”, vertelt Van Hoorne enthousiast. Kinderen kunnen nu al knuffelen met de jonge dieren en een boer uit de regio brengt er zogenoemde leplammetjes onder die zijn verstoten door hun moeders. ,,Die kunnen bezoekers komen voeren met de fles.” In de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers zich ook wagen aan het oude ambacht van wolspinnen.

De uitbreiding op het park is zeker niet de laatste voor Van Hoorne. Vorig jaar gaf de ondernemer al aan dat er nog genoeg op zijn verlanglijstje staat voor het themapark. Een theater met twee keer zoveel stoelen dan het huidige, een restaurant waar je ook los van het park heen kunt, meer binnenruimtes voor die dagen in het jaar dat het weer wat minder meezit en een nieuw parkeerterrein zijn zomaar wat zaken die hij en zijn team nog willen realiseren.

Bezoekers
De Avonturenboerderij is sinds de opening in maart populair onder jonge gezinnen. Vorig jaar trok het park al meer dan 100.000 bezoekers naar Groot-Ammers, ver boven het geschatte aantal van 75.000.

Uiteindelijk wil het park doorgroeien naar 150.000 bezoekers per jaar. Dat is wel de grens, gaf Van Hoorne eerder aan. ,,Een megapark wordt het hier niet. Nooit. Dat betekent ook dat de plannen passen binnen deze landelijke regio.”

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden