Skip to content

Artikel Kontakt: Prijs voor natuurdocumentaire De Wilde Waard

ALBLASSERDAM • Afgelopen zaterdag 30 oktober heeft de natuurdocumentaire De Wilde Waard een Flamingo Award gewonnen voor beste Independent Production op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) is een filmfestival voor natuurfilms die een groot scherm verdienen.

De Wilde Waard was genomineerd in twee categorieën. Namelijk voor Newcomer award en Best Independent Production. In de tweede categorie viel de documentaire in de prijzen. De prijs werd uitgereikt door jurylid Sacha de Boer voor een volle zaal in Cinerama Rotterdam.

De jury motiveerde de keuze voor De Wilde Waard met de volgende woorden: “Dit is een natuurdocumentaire zoals hij gemaakt zou moeten worden. Zeer goed ge-edit, muziek en de voice over zijn plezierig aanwezig en goed in balans.” En: “Geen beelden van exotische dieren duizenden kilometers hiervandaan, maar gewone dieren van het platteland.” En: “Het is een documentaire die iedereen die iets met landschapsbeheer te maken heeft zou moeten zien.”

Maker Stijn Philips: “Het was al een grote eer dat de film werd genomineerd voor het WFRR, maar het winnen van een Flamingo Award is echt heel bijzonder! Het is fantastisch dat de natuur van de Alblasserwaard hierdoor weer extra in het zonnetje wordt gezet.”

De film is op 9 september in Landvast in Alblasserdam in première gegaan. Landvast-woordvoerder Edgar Veen: “Nog steeds krijgen we bijna dagelijks telefoontjes of de documentaire nog steeds te zien is. Dit is echt een documentaire waarvan mensen die hem gezien hebben andere mensen erop attenderen. Op deze manier blijft de documentaire onder de aandacht en wordt deze nog steeds goed bezocht. Dat de film nu ook nog een prijs gewonnen heeft is natuurlijk zeer goed nieuws. Ook scheelt het uiteraard dat wij de enige bioscoop zijn die de documentaire vertonen op het grote doek. Vooralsnog blijven wij de documentaire opnemen in onze programmering. Alleen tijdens schoolvakantie hebben we soms minder ruimte.”

Voor wie De Wilde Waard heeft gemist op het WFFR en hem graag op het grote doek wil zien: de film is de komende tijd nog steeds regelmatig te zien in bioscoop Landvast in Alblasserdam. Kijk hier voor de draaitijden: www.landvast.nl/movies/2148/17/de_wilde_waard.

Bron: het Kontakt/Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden