Skip to content

Artikel Kontakt: Studieavonden van Bedrijfsvoorlichting Alblasserwaard Vijfheerenlanden

MEERKERK • De Vereniging voor Bedrijfsvoorlichting Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert in november twee studieavonden.

Deze worden gehouden in de Lindezaal van dorpshuis de Linde aan de Lindenstraat 1 in Meerkerk. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar en de aanvang is om 20.00 uur.

Op donderdag 11 november komt Johan Grolleman, onafhankelijk melkwinningsadviseur, naar Meerkerk. Melken is voor een boer een dagelijks gebeuren of het nu in de melkstal of met een melkrobot gebeurt. Maar wat vertelt de koe je over de werking van de melkinstallatie (melkstal en melkrobot)? En andere praktische vragen rondom het melken.

Op donderdag 18 november is dierenarts Erwin de Heer uit Harmelen te gast. Hij is ook consultant van Heerenlanden Cowsultancy. Stikstof is een veelbesproken onderwerp in relatie tot milieu. Maar bovenal een noodzakelijke bouwsteen van het leven. Hij gaat het hebben over vragen als: Is minder stikstof, altijd beter? En: Merk je het effect alleen in de melkproductie? Erwin gaat ook in op de relatie eiwitniveau in rantsoen en epigenetica.

Tijdens deze avonden is het verplicht om uw QR-code via de corona check app te tonen bij de ingang Lindezaal.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden