Skip to content

Artikel Kontakt | Ferry van Jaarsveld is de eerste Klimaatburgemeester van Papendrecht

PAPENDRECHT • Ferry van Jaarsveld is deze week benoemd tot eerste Klimaatburgemeester van Papendrecht.

Ferry is in het dagelijks leven beheerder van de Egelopvang en voorzitter van de Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard. Met enthousiasme zet hij zich al ruimere tijd in voor een duurzamer Papendrecht. Daarbij heeft hij een bijzonder oog voor het behoud van de natuur en dieren. Zo zet hij zich in zijn eigen wijk actief in voor het vergroenen van tuinen.

Ferry: “Het vergroenen van tuinen draagt bij aan een gezonde en koele omgeving. Ik geloof erin dat als mensen beter begrijpen welke impact zij maken op de natuur, dat zij dan vanzelf duurzamere keuzes zullen maken. Aan die bewustwording wil ik als Klimaatburgemeester graag bijdragen.”

Klimaatbeurs
Aanstaande vrijdag 3 november verrichten de nieuwe Klimaatburgemeester Ferry van Jaarsveld en wethouder duurzaamheid Arno Janssen de kick-off van de Klimaatbeurs die de gemeente in het kader van de Nationale Klimaatweek organiseert.

De beurs is van 13.00 tot 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Iedere inwoner die zijn of haar ideeën over duurzaamheid wil delen of nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van verduurzaming, is van harte welkom de beurs te bezoeken. Verschillende partijen laten zien welke stappen zij op het gebied van duurzaamheid hebben gezet.

“Ik kijk ernaar uit jullie daar te ontmoeten en jullie duurzame ideeën te horen. Want samen kunnen we een positieve impact maken voor onze planeet”, aldus Ferry.

Klimaatneutraal
In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55 procent zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutrale samenleving in 2050. “Om dit te bereiken, moeten we nu al met z’n allen in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, reizen en produceren”, aldus de organisatoren van de Klimaatbeurs in Papendrecht.

Daarom organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Nationale Klimaatweek. Voor meer informatie over deze campagne: www.nkw2023.nl.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden