Skip to content

Artikel Kontakt | De Nationale Sleepbootdagen in Vianen komen er weer aan

VIANEN • Na vier jaar afwezigheid vinden de Nationale Sleepbootdagen in het Hemelvaartsweekend weer plaats. Alle omwonenden zijn superblij dat het evenement weer terug is. Vanwege alle coronamaatregelen vond in 2019 de laatste editie van de Nationale Sleepbootdagen in Vianen plaats.

Inmiddels is de passantenhaven, waar het evenement plaatsvindt, bebouwd met diverse woningen. De Oranjevereniging Vianen, die het evenement organiseert, heeft een uitgebreide informatieavond georganiseerd voor alle omwonenden. Tijdens de bijeenkomst werd uitleg gegeven hoe de organisatie de sleepbootdagen tot een fraai evenement wil maken, waarbij er rekening wordt gehouden met de omgeving. Een van de maatregelen is bijvoorbeeld dat alle activiteiten om middernacht stoppen en dat van 8.00 tot 18.00 uur de bewoners niet met hun auto op het sluiseiland kunnen rijden. Verkeersrelaars zijn aanwezig om een en ander in goede banen te leiden.

Versierde huizen
“Deze maatregelen werden zo enthousiast ontvangen door de nieuwe bewoners van Sluiseiland, dat er spontaan ideeën ontstonden voor activiteiten bij de bewoners voor de eigen deur”, aldus Margot Stolk, voorzitter van de Oranjevereniging. “Daarnaast gaan veel bewoners hun huizen versieren om het feest nog mooier te maken. Het wordt gewoon hartstikke gezellig.”

Bijzondere verhalen
Tijdens de nationale sleepbootdagen komen zo’n tweehonderd historische sleepboten en opduwers naar de passantenhaven van Vianen. Naast de zeer goed onderhouden boten, hebben de eigenaren allemaal wel een bijzonder verhaal over hun schip te vertellen, dat ze graag met de bezoekers delen. De Nationale sleepbootdagen vinden plaats op 18,19 en 20 mei in Vianen.

Programma
Op donderdag 18 mei en zaterdag 20 mei is er op de Lijnbaan een Kunstmarkt (10.00-17.00 uur), waarbij verschillende kunstenaars hun werken laten zien. Op de Voorstraat is de braderie (10.00-17.00 uur) met muziek op podia, marktkramen van winkeliers en andere standhouders en foodtrucks. Op 18 mei is de Voorstraat Noord het terrein voor geweldige attracties voor de kinderen en ook aan het begin van de Voorstraat is het pret voor de kinderen op het kinderplein. Op het kinderplein staat om 10.00 uur Paw Patrol op het programma, gevolgd met om 11.00 uur Krulsnar, om 12.00 uur Prinses en om 14.00 uur muziek. Kinderen kunnen geschminkt worden, er is een luchtkussen, er is plaats om te knutselen en er is gratis suikerspin en popcorn.

Op zaterdagmiddag is er op de Voorstraat ook Rockin’ The Street. Er is een vintage markt, er is muziek, er zijn oldtimers en meer om een ieders Rock-’n-roll-hart sneller te laten kloppen. Deze Rockin’ The Street gaat zelfs na 17.00 uur nog door.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden