Skip to content

Artikel Agraaf: Initiatief ‘Boer zoekt Boer’ krijgt LTO Noord, ZLTO en LLTB als partners

LTO Noord, ZLTO en LLTB hebben zich aangesloten als partner van Boer zoekt Boer, het sectorinitiatief dat buitenfamiliaire bedrijfsovername wil bevorderen. Door zich aan te sluiten willen ze de bekendheid van het platform onder hun leden vergroten en het initiatief actief ondersteunen.

Slechts 41 procent van boeren bedrijven met een bedrijfshoofd ouder dan 55 jaar heeft een bedrijfsopvolger. Door deze ontwikkeling zullen veel boeren bedrijven de komende jaren verdwijnen. Dit heeft volgens de belangenbehartigers grote gevolgen voor de toekomst van de agrarische sector in Nederland.

Via het platform Boer zoekt Boer worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Jongeren die graag boer of tuinder willen worden, maar daar in de (directe) omgeving of binnen de familie geen kans voor hebben kunnen zich aanmelden. Ook boeren die geen opvolging hebben maar wel het bedrijf willen overdragen kunnen zich bij het initiatief melden. Geïnteresseerden maken een account aan en gaan in de virtuele kaartenbak op zoek naar een potentiële match.

Kennis

Als partner van het platform gaan LTO Noord, ZLTO en LLTB het initiatief enerzijds faciliteren, anderzijds gaan ze kennis en informatie bieden via bijeenkomsten en webinars. Dit gebeurt gezamenlijk met de andere partners Flynth, Rabobank, Lianne Veenstra Agrocoaching en NAJK.

Bron: Agraaf

Back To Top
Lid worden