Skip to content

Artikel Agraaf: Boeren kunnen de vouchers van Schouten gaan gebruiken voor scholing

Eerder dit jaar kondigde minister Schouten aan dat boeren tegoedbonnen konden gaan gebruiken om zich te laten bijscholen. Die tegoedbonnen zijn vanaf 30 november aan te vragen en kunnen gebruikt worden voor cursussen en masterclasses bij HAS Hogeschool in Den Bosch, Aeres Hogeschool in Dronten En Wageningen University in Wageningen.

Het scholingsaanbod van cursussen en masterclasses is specifiek ontworpen om boeren te helpen in de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige sector. „ Wij willen boeren helpen om op een onafhankelijke manier, afgewogen keuzes te kunnen maken richting verantwoord ondernemerschap op het gebied van stikstofreductie,” schrijven de scholen waar cursussen gevolgd kunnen worden, in een gezamenlijk persbericht.

Ook voor bedrijfscoaches

Naast de cursussen voor boeren is er ook een opleidingstraject voor coaches die individuele boeren begeleiden. De nadruk ligt daar vooral op bronmaatregelen die bijdragen aan het verminderen van emissies van stikstof naar de lucht. Voorbeelden van maatregelen zijn: het verlagen eiwit in de voeding, meer beweiden, emissiearme stallen en mestaanwending. Ook is er aandacht voor de bedrijfseconomische kant van de stikstofproblematiek.

Aanmelden

Vanaf maandag 30 november kunnen agrarische ondernemers een voucher aanvragen voor de verdiepende cursussen door een beroep te doen op de Subsidieregeling agrarische bedrijfsadvisering en educatie (Sabe). Voor het volgen van een masterclass is geen voucher nodig. Aanmelden voor het scholings- en coachingsaanbod kan via de websites van de scholen.

Bron: Agraaf/Beeld: Rijksoverheid

Back To Top
Lid worden