Ga naar hoofdinhoud

Artikel AD: Toerist in eigen land zorgt voor recorddrukte op kleine veerpontjes: ‘In 20 jaar nog nooit zoiets meegemaakt’

Meer dan 14.000 passagiers maakten dit jaar al de oversteek met het kleine Pontje Steur in de Biesbosch. Een record. Dat Nederlanders door corona vooral in eigen land vakantie vierden, gaf een enorme toename van gebruikers van de kleine pontjes die alleen in de zomermaanden varen.

Ondanks dat Pontje Steur pas op 1 juli begon met varen (niet alle vrijwilligers waren gevaccineerd, red.), reisde dit seizoen een recordaantal passagiers mee. ,,Maandag 6 september ging de 14.000ste passagier mee’’, zegt coördinator Thera van de Heuvel. ,,Op een bepaald moment hadden we maar liefst 690 passagiers op een dag. Wij varen al twintig jaar en hebben dit nog nooit meegemaakt.”

Pontje Steur krijgt nog altijd bijzonder veel Nederlandse reizigers. ,,Normaal zijn er veel toeristen uit verschillende landen, want de Biesbosch is een bijzonder gebied”, zegt Van de Heuvel. ,,Nu zijn het vooral Nederlanders die op vakantie in eigen land gaan, wat Belgen en Duitsers en soms een Fransman.”

Back To Top
Lid worden