Skip to content

Artikel AD: Molenlanden verlengt garantstelling voor lokale evenementen

De gemeente Molenlanden verlengt de lokale garantstellingsregeling voor evenementen tot en met 31 mei 2022. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten omdat er nog steeds sprake is van onzekerheid voor organisatoren van evenementen.

De garantstelling is bedoeld als compensatie voor de (voorbereidings-)kosten van een lokaal evenement, in het geval dat het niet door kan gaan vanwege een door de Rijksoverheid genomen besluit in het kader van de coronaregelgeving. De gedeeltelijke garantstelling geldt alleen voor de wat grotere evenementen die gehouden worden in de periode tot en met 31 mei, en vanwege coronamaatregelen worden verboden en daardoor moeten worden geannuleerd.

Afgelopen juli ging de garantstelling in. Molenlanden zette daarvoor 100.000 euro opzij. De gemeente wilde daarmee het eventuele risico wegnemen dat evenementen helemaal niet werden georganiseerd. Volgens een gemeentewoordvoerster was het meer dan eens gebeurd dat organisatoren vanwege de onzekerheden rond de coronamaatregelen het zekere voor het onzekere namen en festiviteiten daarom ruim van tevoren afbliezen.

Vanwege de positieve ervaringen van de afgelopen maanden, heeft het college besloten de garantstelling voort te zetten.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden