Skip to content

Artikel AD: Koning Winter strijkt neer in Vakantiepark Molenwaard: wekenlang schaatspret en warme chocolademelk

Koning Winter is vrijdagmiddag neergestreken in Ottoland en als het aan hem ligt, blijft hij ook nog wel even. Op Vakantiepark Molenwaard in Ottoland is tot en met 9 januari een Winterdorp met schaatsbaan én koek-en-zopie.

Het is maar een klein baantje van 15 bij 15 meter, maar directeur Michael van Hoorne van het vakantiepark weet nu al dat dit een begin is van een traditie. ,,Natuurlijk. Volgend jaar is-ie er weer, en misschien dan zelfs groter.”

Van Hoorne wil af van de term ‘laagseizoen’. ,,Er moet het hele jaar door iets leuks te doen zijn hier. Dus een Winterdorp ligt bijna voor de hand. Kinderen kunnen hier de komende tijd een paar rondjes schaatsen. En ouders kunnen vanaf het terras toekijken. Fien en Teun komen natuurlijk langs, en straks in elk geval Sint-Nicolaas en de Kerstman.

De ijsbaan en het terras zijn overdekt. Als de conditie van het ijs straks optimaal is, is de tent redelijk warm te stoken, zodat ouders en opa’s en oma’s niet hoeven te koukleumen. Gasten van het vakantiepark en abonnementhouders van de Avonturenboerderij kunnen gratis de baan op. ‘Mensen van buiten’ moeten van tevoren reserveren en een tijdvak kiezen. Een kaartje kost 7,50 euro. Het gebruik van schaatsen is daarbij inbegrepen. Toegang is echter alleen mogelijk met een QR-code of negatieve testuitslag.

Back To Top
Lid worden