Skip to content

Artikel AD | Filmer Gert (75) volgde twee jaar de natuur in de Avelingen: ‘Interessant om te zien hoe slim reeën zijn’

Zo’n twee jaar is Gert Romijn (75) bezig geweest om een documentaire te maken over het natuurgebied de Avelingen. Amateur-filmer Romijn maakt al dertig jaar lang documentaires en is nog niet van plan om te stoppen. ,,De natuur van dichtbij meemaken is werkelijk adembenemend.”

Verandert er veel in het natuurgebied?
,,Er zijn regelmatig veranderingen in het gebied, net zoals dat in elk natuurgebied het geval is. Maar de grootste veranderingen zijn zichtbaar binnen de seizoenswisselingen. Als er veel regenval is staat de rivier op hoogwater. Dit betekent dat de Avelingen ook onder water staat. Dit gezicht en geluid is werkelijk adembenemend.”

Heeft u een specifiek dier gevolgd?
,,Nee, specifieke dieren heb ik niet gevolgd. Maar er zijn natuurlijk wel genoeg dieren. Zo heb je reeën en herten in het gebied. Die gaan altijd weg van het hoge water, dat vind ik wel heel interessant om te zien, hoe slim die beesten eigenlijk zijn. Ik fiets ook wel vaak langs het gebied, dan kan je wel eens geluk hebben om een ree of hert te kunnen zien.”

Voor wie is de dvd?
,,De dvd is voor de bewoners van Gorinchem en de omliggende dorpen bij het natuurgebied. Mensen kunnen hem halen bij mij of in de boekhandel Ritmeester in Boven-Hardinxveld. Erg grootschalig is het niet. Maar ik ben er daar ook helemaal niet op uit. Ik maak deze documentaires vooral voor mezelf, het is echt een hobby. Maar groter dan dat het nu is, is voor mij niet nodig.”

Bron: AD Rivierenlanden

Back To Top
Lid worden