Skip to content

Artikel AD | Een dagje eropuit? Blijf gewoon in Molenlanden!

Een dagje weg? Een keertje eropuit? Blijf dan eens wat dichter bij huis! Deze oproep doet de gemeente Molenlanden aan inwoners. Voor een leuk uitje is het namelijk helemaal niet nodig om ver op ontdekkingstocht te gaan.

Inwoners krijgen deze week de cultuur- en recreatiekaart door de brievenbus. Doel van deze kaart is Molenlanders te inspireren om vaker op pad te gaan in de eigen gemeente. ,,In de zomer trekken veel inwoners eropuit. Voor een uitstapje gaan we al snel op zoek naar een leuk uitje wat verder weg. Terwijl er in de buurt soms meer te doen is dan gedacht. Met deze kaart nodigen we iedereen graag uit om eropuit te gaan en ons mooie gebied te ontdekken”, legt wethouder Maarten van Helden uit.

Op de kaart staan bekende iconen zoals Werelderfgoed Kinderdijk en Vestingstad Nieuwpoort. Maar ook welke musea je kunt bezoeken en waar je terechtkunt voor streekproducten, zoals ambachtelijke kaas of een ijsje gemaakt van verse melk. Verder kunnen inwoners aangeven welke mooie, leuke plek zij nog missen op de kaart of verbeterpunten doorgeven. Dat kan door een QR-code in de begeleidende brief te scannen en vervolgens het reactieformulier in te vullen.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden