Skip to content

Artikel AD: Brabanders Hans en Lizet komen al 33 jaar trouw in Meerkerk kamperen én helpen op de boerderij

Elke camping kent ze wel: de vaste gasten met hun vaste standplaats die al tientallen jaren elk jaar terugkomen en alle ins en outs van de camping weten. Verslaggever Gijs Kool bezoekt elke week een van de vaste campingtijgers.

De Berlijnse muur stond nog, toen Hans en Lizet Sebregts uit Roosendaal voor het eerst in Meerkerk kwamen kamperen op SVR-camping De Victorie. Waarom ze nooit vertrokken? Nou, dat had vooral met Hans te maken, want hij kluste dolgraag mee op de boerderij.

Met smaak vertelt Hans hoe de oprichter van de SVR-campings Willem van den Berg iets te schielijk door een greppel reed met een platte wagen vol hooi. Resultaat: alle hooibalen lagen weer op de grond en in de sloot. Het is een van de vele verhalen van Hans.

Niet alleen Hans werkte mee op de boerderij, maar ook z’n zoon en later z’n kleinzoon gingen graag mee om tussen de koeien te zijn. ,,We hebben er nooit over nagedacht om een andere camping te gaan zoeken hoor’’, vertelt Lizet. ,,En als we dat wel hadden gedaan, dan hadden we ruzie gekregen met onze kleinzoon.’’

Daarnaast, het centraal gelegen Meerkerk bleek al die jaren een perfect startpunt voor de uitjes naar de pretparken en ook alle crossfietsavonturen van hun zoon. Die nog tot redelijk hoge leeftijd mee bleef komen naar de camping, al was het maar omdat café Het Wapen van Ameide nooit ver weg is vanaf de camping.

Dochter Tamara bleef langer hangen en zwaaide twee jaar geleden af omdat ze nieuwe avonturen gaat beleven met een camper. ,,Wij hebben haar caravan overgenomen’’, vertelt Lizet. ,,Het is inmiddels een derdehands.’’ Het vriendelijke echtpaar heeft er een heus caravanwalhalla gemaakt, inclusief keukenblokje in de voortent en een pompje voor het water uit de kraan. Lizet hoeft alleen maar met haar voet een schakelaar om te zetten. Als de tank van zestig liter leeg is, moet Hans weer in actie komen.

Als de zon op het hoofd van Hans schijnt waarschuwen de buren: ‘Je moet je pet opzetten’. Hans heeft, net als een aantal van z’n broers, huidkanker. Inmiddels is een deel van z’n oor eraf gehaald en gereconstrueerd met vel uit zijn bovenarm. Voor Hans is de reconstructie prima geslaagd. ,,Ik hoef toch niet meer als model voorop een blad’’, klinkt het nuchter. De belangrijkste uitslag, of alles weg is, komt volgende week.

Hans en Lizet. Door de jaren heen bleven ze dicht bij de boerenschuur staan en verlichtten ze hun terrein rond de camping met tientallen lampjes op zonne-energie. ,,Ze noemen het de landingsbaan voor vliegtuigen’’, vertelt Hans vrolijk. Als nieuwe gasten door de eigenaar al niet enthousiast verwelkomd worden, dan zijn het Hans en Lizet wel met hun lampjes en gezelligheid.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden