Skip to content

Artikel AD | André van Duijn en Janny van der Heijden met hun bootje in de allermooiste vestingstad van Nederland

Bekende gezichten op een bekend bootje: André van Duin, Janny van der Heijden en hondje Nhaan zijn gespot in de Lingehaven in Gorinchem. Ze meerden er korte tijd aan voor opnames voor een nieuw seizoen Denkend aan Holland.

Hun vaartocht startte op bekend terrein: de Linge. Tijdens het allereerste seizoen van Denkend aan Holland in 2019 nam Janny André mee naar de Betuwe voor een koninklijke tocht over de Linge die uitmondt in de Merwede bij Gorinchem.

Kijkje bij de glasblazerij
Tijdens die reis namen ze onder meer een kijkje bij de inmiddels gesloten Glasblazerij van Royal Leerdam. Meesterglasblazer Marco Lopulalan bracht André de fijne kneepjes van het vak bij. Daarna vertrokken hij en Janny stroomopwaarts de Betuwe in.

Twee jaar geleden maakten ze een tocht over het water van de Drechtsteden. Zo gingen ze onder meer met boswachter Harm Blom op zoek naar een bever.

Slot Loevestein
Wie André en Janny zaterdag in de allermooiste vestingstad van Nederland hebben ontdekt, is nog geheim. Het duo zette de reis na ongeveer een uurtje vanuit Gorinchem voort over de Merwede richting Slot Loevestein.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe serie Denkend aan Holland wordt uitgezonden. Gewoonlijk begint een nieuw seizoen in augustus.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden