Skip to content

Ambitieus programma van Vierdaagse Alblasserwaard

ALBLASSERWAARD • Vierdaagse Alblasserwaard, dat gehouden wordt van 29 mei tot en met 1 juni, wil vanaf dit jaar naam gaan maken als één van de grote evenementen in de waard.

Voorheen stond het evenement bekend als Stap & Trap. De start en finish zijn altijd vanaf de grote tent op het Fokveedagterrein in Hoornaar. Fietsers en wandelaars uit de regio, maar ook ver daarbuiten, deden daaraan mee.

Na de vorige editie is Stap & Trap gaan samenwerken met Den Hâneker. Beide organisaties hebben het wandel- en fietsevenement uitgebreid en zetten het nog meer op de kaart als groot evenement in de Alblasserwaard, waar niet alleen wandelaars en fietsers, maar eigenlijk iedereen die van de streek houdt, welkom is en waar veel te doen is.

“Wat de Fokveedag is voor koeien en boeren en iedereen die daar belangstelling voor heeft, dat moet de Vierdaagse Alblasserwaard worden voor iedereen die van fietsen en wandelen houdt en benieuwd is wat de Alblasserwaard te bieden heeft”, vertellen Mariëlle de Bruijn van Den Hâneker en Theo van der Ham van voorheen Stap & Trap ambitieus.

Het bestuur van Stap & Trap is opgegaan in een werkgroep van Den Hâneker, die nu bestaat uit de twee bovengenoemde personen, aangevuld met Kees Commijs, Desiree Aantjes, Wouter van Vegchel en Henk van ‘t Pad.

Wat hetzelfde blijft, is dat Vierdaagse Alblasserwaard geschikt blijft voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser en wandelaar van alle leeftijden. Plezier, sportieve prestaties of gewoon het opdoen van wat extra vitamine D. Alle sportniveaus zijn welkom.

Family Proof
Nieuw is onder andere de Family Proof route op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag). Dan is er extra veel entertainment onderweg en voert de route van de fietsers onder andere naar Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Ook op de basis in Hoornaar is extra veel te doen, waardoor een bezoek alleen op het terrein aldaar al een evenement op zich is.

Deelnemers kunnen ervoor kiezen om één of meerdere dagen in actie te komen. Alle combinaties tussen wandelen en fietsen zijn mogelijk. Deelnemers aan één of twee dagen krijgen een herinnering, deelnemers aan drie of vier dagen van het evenement ontvangen na afloop een medaille. Nieuw is ook dat een deel van het inschrijfgeld naar een goed doel gaat; de Hartstichting.

Sport Edition
Bij het wandelen kunnen deelnemers kiezen uit zes afstanden tussen de 5 en 40 kilometer. De fietsers kunnen variëren van 30 tot 80 kilometer per dag. De 80-kilometerroute is toegevoegd als Sport Edition voor wielrenners en e-bikers. Zij kunnen woensdag en vrijdag starten vanaf 17.00 (uiterlijk 22.00 uur terug bij de tent) en donderdag en zaterdag vanaf 13.00 (uiterlijk 17.00 uur terug bij de tent).

Elke dag van Vierdaagse Alblasserwaard heeft een thema: woensdag 29 mei is dat molens, donderdag 30 mei familie, vrijdag 31 mei water en op zaterdag 1 juni streek(producten).

Na afloop van het programma is er elke dag wat te doen bij de tent op het terrein in Hoornaar. Woensdagmiddag vanaf 14.00 uur is er een optreden van Shepperd’s pie, donderdagmiddag een optreden van Let’s get started en de Boezemboys, vrijdagmiddag een optreden van Peter van ‘t Hart, vrijdagavond een feestavond verzorgd door Stichting Vrije Recreatie en op zaterdagmiddag zal traditiegetrouw het Arkels Visserskoor een optreden verzorgen.

Streekparade
Op zaterdag 1 juni, de slotdag van Vierdaagse Alblasserwaard, wordt tevens de Streekparade gehouden op het terrein van de Fokveedag in Hoornaar. Voorheen vond deze jaarlijkse activiteit van Den Hâneker plaats in Groot-Ammers, maar vanaf is die op de slotdag van Vierdaagse Alblasserwaard. De Streekparade is gratis toegankelijk en biedt veertig kramen met streekproducten en bijzonderheden uit Alblasserwaard. Hier kan de Alblasserwaard geproefd, gezien en gevoeld worden.

“We willen Vierdaagse Alblasserwaard laten uitgroeien tot een groot evenement in de streek”, besluiten Mariëlle de Bruijn en Theo van der Ham.

Voor meer informatie: www.vierdaagsealblasserwaard.nl.

Bron: het Kontakt/Beeld: Bert Bons

Back To Top
Lid worden