Skip to content

3D Expositie in Museum De Koperen Knop

Driedimensionaal is een hedendaags begrip geworden. Vooral het ‘3D printen’ neemt een sterke vlucht. Bijna alles is hierbij mogelijk. Bij 3D gaat feitelijk over het op een bijzondere manier tonen van een figuur in de ruimte. Over dit onderwerp is vanaf 18 april 2019 in Museum De Koperen Knop een bijzondere expositie te zien.

Moderne technieken
In toenemende mate komt driedimensionaal op tal van manieren onze samenleving binnen. Dankzij de moderne technieken zijn we in staat om iets in 3D in beeld te brengen om het zo voor iedereen te laten leven. Bij driedimensionaal wordt iets in een meetkundige omgeving beschreven met drie parameters, de dimensies lengte, breedte en hoogte. In dit kader zijn het 3D printen en de 3D fotografie al tot de traditionele zaken doorgedrongen. Vaak gaat het daarbij om perspectieve beelden, die met het blote oog niet te zien zijn. Tegelijk met de voorkant zie je ook de achterkant, die normaal achter die voorkant verborgen blijft.

Medewerking
Een eenvoudige en al vele jaren bekende vorm van 3D zijn de zogenaamde pop-up boeken. Als je zo’n boek openslaat komt er een ruimtelijk object uit de bladzijde omhoog. Natuurlijk maken dit soort boeken ook deel uit van de expositie. Maar wat u te zien krijgt gaat veel verder. Op de expositie is een uiteenlopend scala aan voorwerpen te zien, die de bezoekers versteld doen staan van wat er mogelijk is. Bedrijven, ontwerpers en specialisten op het gebied van 3D hebben hun medewerking verleend om er een geslaagde tentoonstelling van te maken.

Dubbelexpositie
Op 1 juli krijgt de expositie – bijna letterlijk – een verjonging als een aantal vanaf het begin op de expositie staande zaken wordt vervangen voor andere. De expositie gaat dan namelijk nog meer aansluiten bij de belevingswereld van de kids. Hiermee wordt 3D feitelijk een dubbelexpositie.
Begin juli 2019 start het inmiddels traditionele zomerdetectivespel, dat ook in het teken van 3D zal staan. Op 23 mei is er een lezing van Ritchie van Daal over 3D-printen en de daarbij horende toepassingen en op 6 juni 2019 houdt Harry Faber van der Meulen een lezing over pop-up boeken.

Inlichtingen
Museum De Koperen Knop is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl, belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl.
Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In de zomer is het museum in juli en augustus ook op maandag open van 13.00-17.00 uur.

Back To Top
Lid worden