Skip to content

Artikel AD | Anton en Annemarie stopten met koeien melken en begonnen hotel: ‘Na een paar weken al heel erg druk’

De takken van de vers gekortwiekte knotwilgen langs de Noordeloos liggen nog in de berm bij te komen. Langs de Botersloot staat het huis van Anton en Annemarie Bikker en op hun pad staat een auto met een Zwitsers kenteken. Verderop rijdt Anton op zijn trekker en met zicht op visite, springt hij uit de cabine.

Op het eerste gezicht is dit een van de vele boerderijen, maar op het tweede gezicht -en geholpen door reclameborden- blijkt er achter het woonhuis een Bed en Breakfast te staan. Het woord hotel lijkt er overigens beter voor te passen.

Het was een flinke ommezwaai voor Anton en Annemarie Bikker toen ze twee jaar geleden de knoop doorhakten om te stoppen met hun melkveebedrijf. ,,We hebben drie kinderen en ze houden niet zo van dieren’’, vat Anton de situatie fijntjes samen terwijl hij een korte rondleiding geeft door z’n trekkermuseum waar tientallen Deutz-tractoren staan.

De boer heeft in zijn schuur nog wat jongvee lopen. Ook houdt hij zijn weilanden nat voor weidevogels en is hij vaak in zijn trekkermuseum te vinden. Máár als Annemarie die schuur voor een bruiloft heeft verhuurd, moet Anton ruimte maken en zesentwintig oude oldtimers naar buiten tuffen.

Als Annemarie terug is van een boodschapje, laat ze graag haar grote trots zien: de Bed and Breakfast. Vier kamers op hoogte met uitzicht over de polder, een vergaderlocatie met uitzicht op de koeienschuur, een gemeenschappelijke zitruimte, een wellness en verderop -naast het trekkermuseum in het lekkerste zon-hoekje een hottub.. ,,Met een zandbak ernaast voor de strandervaring’’, vertelt Annemarie met een knipoog.

,,Het was een langgekoesterde wens om een Bed and Breakfast te beginnen en Anton wilde het niet in huis’’, vat Annemarie de aanloop samen. ,,Dus toen we een oude schuur wilden verbouwen, zag een architect het helemaal zitten. En dit is het resultaat.’’

Annemarie zegde er haar baan in de zorg voor op en dat bleek ook wel nodig. ,,Al na een paar weken was het ontzettend druk. ,,Het is leuk om allerlei mensen uit Europa te ontmoeten. Het sterrenrestaurant Gieser Wildeman trekt veel gasten naar Noordeloos toe. Soms als gasten laat aankomen eten ze met ons mee. Dan krijgen ze wat macaroni of een pizza. Ook lekker.’’

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Gijs Kool

Back To Top
Lid worden