Skip to content

Werkgroep R&T | Op de koffie bij… Vertoeven bij Verhoeven

Op een zonnige lente- achtige morgen ontvangt Margo Verhoeven ons in hun zeer smaakvol en luxe ingerichte B&B, terwijl Fred Verhoeven op het erf aan het werk is.
Tot 2019 was dit een melkveebedrijf tot het echtpaar besloot het roer om te gooien en er een fijne plek voor toeristen van te maken. Molen De Hoop ligt ernaast.

De B&B bevat 4 slaapkamers voor 2 personen, 2 kamers met een tweepersoonsbed en 2 kamers met twee eenpersoonsbedden.
Alle kamers met grote luxe badkamer, een eigen schuifpui en terras, in het midden de ontbijtruimte met tafels, stoelen, een zitje, boekenkast, foto’s hoe het vroeger was en aan het eind uitzicht op de Wingerdse molen.

Inmiddels zijn er 15 camperplaatsen met verwarmd sanitair e.d., (camper)stallingen, die helemaal vol zitten.
Tijdens de coronaperiode waren de kamers, die een eigen schuifpuit en sanitair hebben, telkens bezet, alsmede ook de camperplaatsen.
Behalve de mooie ligging is deze locatie een prima uitgangspunt voor o.a. Kinderdijk, de steden Dordrecht en Rotterdam.
Op 150 meter vanaf de B&B is er een bushalte naar Alblasserdam voor aansluiting op de trein en op de waterbus naar Rotterdam.

Molen de Hoop biedt op donderdag, vrijdag en zaterdag zowel lunch als avondeten aan en bij De Krom in Oud Alblas kunnen hun gasten ook voor o.a. lunch en avondeten aanschuiven. Fietsen huren is ook mogelijk.

Naast ons magazine ‘Ontdek de Alblasserwaard’ is er uitgebreide toeristische informatie aanwezig. Ons magazine wordt graag meegenomen door de gasten, de 5 dozen zijn inmiddels helemaal op. Zij hebben zelf wandel- en fietskaarten voor hun omgeving laten maken.

Na beëindiging van de veehouderij zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt, liggen de schuren vol met zonnepanelen en zonnepipes voor de camperdouches.
Het afgelopen jaar was het zo druk, dat er plannen zijn om er nog wat camperplaatsen bij te maken.
Voor opvolging hoeven zij zich niet druk te maken, want de nieuwe generatie die nu nog in de stad studeert, wil t.z.t. graag naar Oud-Alblas terugkeren.

Bedankt voor jullie gastvrije en enthousiaste ontvangst. Wij wensen Margo en Fred een prachtig nieuw seizoen toe en succes met jullie toekomstplannen.

– Willy Strube en Marjan de Graaf

Back To Top
Lid worden