Skip to content

Werelderfgoed Kinderdijk | Unieke buitenexpositie in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk geopend

Ter ere van ons 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed hebben Mathilde Vos-Gras (Voorzitter Vrijwilligersraad) en Peter-Jan van Steenbergen (directeur bestuurder) van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk vandaag een unieke buitenexpositie geopend. Deze expositie toont foto’s van onze medewerkers en vrijwilligers in authentieke kleding van vroeger.

Het verhaal in beeld
De twaalf geënsceneerde foto’s, elk met een eigen bijschrift, vertellen het verhaal van het leven vroeger in ons molengebied. Met de foto’s op groot formaat in het gras tussen het Wisboomgemaal en Hulpgemaal de Fabriek, kunnen bezoekers zich onderdompelen in onze unieke geschiedenis en de prachtige omgeving van Kinderdijk ervaren.

De expositie is vanaf vandaag een maand lang te bezichtigen. Het is een geweldige kans om Kinderdijk te bezoeken en te zien hoe het molenaarsleven er vroeger uitzag.

Persoonlijke draai
Deze buitenexpositie is niet alleen een geweldige manier om ons 25-jarig bestaan als UNESCO Werelderfgoed te vieren, maar het is ook een eerbetoon aan de mensen die zich dag in dag uit inzetten om dit erfgoed te beschermen en te behouden. De medewerkers en vrijwilligers van Kinderdijk hebben een bijzondere persoonlijke draai gegeven aan de expositie door zelf gefotografeerd te worden. Hierdoor is het niet alleen een historisch overzicht, maar toont deze expositie ook de betrokkenheid van onze medewerkers en vrijwilligers bij het behoud van ons unieke stukje Nederland.

Bron: Werelderfgoed Kinderdijk

Back To Top
Lid worden