Skip to content

Webinar: Natuurvriendelijk Isoleren op 12 september

Wil je jouw huis isoleren en verduurzamen om energiekosten te besparen? Dan is het essentieel om ook rekening te houden met medebewoners – de beschermde diersoorten die hun thuis bij jou hebben gevonden. Vaak zitten ze nét op plekken waar jij aan de slag wilt. Graag nodigen we je uit om ons webinar ‘Natuurvriendelijk isoleren’ bij te wonen. Hoe kun je jouw woning verduurzamen en tegelijkertijd bewoonbaar houden (of maken!) voor onze kwetsbare medebewoners? 

Aanmelden webinar

Ontdek hoe je jouw huis natuurvriendelijk kunt isoleren

Het isoleren van je huis brengt risico’s met zich mee voor kwetsbare diersoorten, zoals bijvoorbeeld de gierzwaluw, huismus en de dwergvleermuis. Ze sneuvelen tijdens de verbouwing, of raken dakloos. Doordat veel gebouwen niet meer toegankelijk zijn voor onze medebewoners, worden deze diersoorten steeds zeldzamer. Daarom hebben ze nú bescherming nodig! Om daarvoor te zorgen is ook de Wet Natuurbescherming in het leven geroepen. Deze wet is specifiek opgesteld om diersoorten te beschermen, ook bij isolatie- en bouwprojecten. Tijdens dit webinar geven we je tools om jouw huis natuurvriendelijk te isoleren.

In dit webinar

 • Een deskundige vertelt over de beschermde soorten en de Wet Natuurbescherming met betrekking tot na-isolatie.
 • Verwachtingen rond de invoering soortenmanagementplan (SMP)
 • Hoe werkt natuurvriendelijk isoleren?
 • FMF Handleiding voor Natuurvriendelijk Isoleren met praktische tips & trucs.
 • Voorbeelden van passende maatregelen.

  Handleiding: Zo isoleer je natuurvriendelijk!

  Deze gratis handleiding geeft informatie en tips om op een natuurvriendelijke manier te gaan isoleren. Hiermee willen we een steentje bijdragen aan een betere wereld voor mens én dier.

  Download de handleiding

Bron en Beeld: NMZH

Back To Top
Lid worden