Skip to content

Waerds Weekend bruist

Rondom de Slingelandse Plassen in Goudriaan vindt van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 juli het Waerds Weekend plaats. B & F Events uit Groot-Ammers zorgt daarmee voor drie bruisende dagen in het hart van de Alblasserwaard.

Bedenkers van het Waerds Weekend zijn Jaap van Voorthuijsen en Joël Bikker. Na vele jaren ervaring op diverse fairs, concludeerden ze dat ze zélf graag een keer zoiets in de regio wilden organiseren.

Voorbereiding
Jaap: “Meer dan een jaar geleden zijn we begonnen met het benaderen van ondernemers uit de regio en het land. Inmiddels hebben we ruim tachtig deelnemers en daar komen nog steeds deelnemers bij.”

Groot aanbod
Op het Waerds Weekend is veel variatie. Jaap: “Je kan denken aan kleding, sieraden, verzorgingsproducten, schoenen, auto’s, boeken en verse producten.”

Maar er komen bijvoorbeeld ook een zorgverzekeraar, woninginrichting adviseur en een verzorgingsconsulente. Joël: “En diverse stands met woondecoratie. Speelgoed, brocante en snoep is er ook.”

Jaap vult aan: “Je moet het Waerds Weekend zeker niet vergelijken met een braderie. Er is veel meer te beleven. Er zijn allerlei mooie producten vertegenwoordigd.”

Plattegrond
De mannen laten de plattegrond van het Waerds Weekend zien, zoals dat ingedeeld is op het terrein van de Slingelandse Plassen in Goudriaan. “Hier komen de horecapunten en daar de foodtrucks”, wijst Jaap aan.

“Langs de bomen komt een rij met kramen. Iets verderop staan mooie pagodetenten.”

Voor alle leeftijden is er entertainment. “Hier op het kidsplaza staat een knutseltent, verzorgd door Wasko. Molenwaard Actief verzorgt in samenwerking met ons een stormbaan en een soort zeephelling die op het water uitkomt.”

Uitdagende activiteiten
“Het is verstandig om zwemkleding in je tas te stoppen als je mee wilt doen. Een andere uitdagende activiteit is het lasergamen!”

Daarnaast kunnen de bezoekers deelnemen aan een workshop sieraden maken of beeldhouwen. Aan sportiviteit ook geen gebrek bij het Speedmintonveld, dit is een uitdagende variant van het badminton.

Dag uit
Joël: “We bieden een complete dag uit voor het hele gezin. Prominent aanwezig is het grote podium waarop een een modeshow plaatsvindt. Wat daar te zien is, is te koop op het Waerds Weekend. Verspreid over het terrein vinden diverse activiteiten tussen het publiek plaats.”

Het Waerds Weekend staat drie dagen open voor bezoekers. Openingstijden zijn op donderdag 12 juli van 13:00 tot 21:00 uur, vrijdag 13 juli van 10:00 tot 21:00 uur en zaterdag 14 juli van 10:00 tot 18:00 uur.

Aantrekkelijke tarieven
Tijdens de voorverkoop gelden aantrekkelijke tarieven,. Volwassenen betalen 8,50 euro entree, tieners van elf tot en met zestien jaar mogen voor 4 euro naar binnen en kinderen zijn gratis. Kaarten reserveren kan via www.waerdsweekend.nl.

Enthousiast geworden en wilt u deelnemen? Vanwege de grote beschikbare ruimte in het natuurgebied zijn er nog plaatsen voor standhouders en organisaties die zichzelf of hun producten willen presenteren. Belangstellenden kunnen mailen naar Jaap van Voorthuijsen voor de mogelijkheden. Dit kan via: jaap@benfevents.nl.

Bron: Het Kontakt

Back To Top
Lid worden