Skip to content

Vierdaagse Alblasserwaard nieuwe stijl

De Vierdaagse Alblasserwaard vindt deze keer plaats van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni en biedt dagelijks een 4-tal fietsroutes, 6-tal wandelroutes. Na afloop van het programma is er elke dag wat te doen bij de tent op het terrein in Hoornaar. Woensdagmiddag vanaf 14.00 uur is er een optreden van Shepperd’s Pie, donderdagmiddag een optreden van Let’s get started en de Boezemboys, vrijdagmiddag een optreden van Peter van ‘t Hart, vrijdagavond een feestavond verzorgd door Stichting Vrije Recreatie en op zaterdagmiddag zal traditiegetrouw het Arkels Visserskoor een optreden verzorgen.

Door Eline Lohman

HOORNAAR – Vierdaagse Alblasserwaard is hét 4 daagse fiets- en wandelevenement in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Er zijn themaroutes: woensdag molens, donderdag familie, vrijdag water en zaterdag streekproducten. De route van donderdag – tien kilometer wandelen of 30 kilometer fietsen – is een Family Proof route. Er is ook een Sport Edition speciaal voor wielrenners, van vier keer 80 kilometer. Verder is er een streekparade op zaterdag op het terrein van de start en finish.

“Het evenement is geschikt voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser en wandelaar van alle leeftijden,” vertelt Mariëlle de Bruijn van Den Hâneker. “Plezier, sportieve prestaties of gewoon het opdoen van wat extra vitamine D. Alle sportniveaus zijn welkom.” Eerst heette het evenement Stap & Trap, maar het was tijd voor verandering. “Na de vorige editie is Stap & Trap gaan samenwerken met Den Hâneker. Beide organisaties hebben het wandel- en fietsevenement uitgebreid en zetten het nog meer op de kaart als groot evenement in de Alblasserwaard. Hierbij mocht een nieuwe pakkende naam niet ontbreken, vandaar Vierdaagse Alblasserwaard. We werken met de vaste groep vrijwilligers vanuit de Stap & Trap organisatie, die heel veel kennis en expertise hebben rondom het uitzetten van de routes, het faciliteren van een dergelijk evenement en het in goede banen leiden van alle deelnemers. Wat de Fokveedag is voor koeien en boeren en iedereen die daar belangstelling voor heeft, dat moet de Vierdaagse Alblasserwaard worden voor iedereen die van fietsen en wandelen houdt en benieuwd is wat de Alblasserwaard te bieden heeft.”

Het bestuur van Stap & Trap is opgegaan in een werkgroep van Den Hâneker, die nu bestaat uit Theo van der Ham, Wouter van Vegchel, Henk van ‘t Pad, Kees Commijs, Desiree Aantjes en Mariëlle de Bruijn. Mariëlle: “Met elkaar zorgen we dat de vertrouwde basis behouden blijft, dat er nieuwe initiatieven komen, met als doel het deelnemersveld uit te breiden en dat het evenement nog meer exposure krijgt.”

Want het zou fijn zijn als er nog meer belangstelling voor het evenement komt, vindt Mariëlle. “Het is superleuk om op een actieve manier onze mooie streek te beleven – te proeven en te ontdekken. Door de diverse thema’s, de rustpunten bij onder meer de Den Hâneker ondernemers, de mix van actief bewegen en nagenieten met een hapje en drankje bij de tent met livemuziek op de achtergrond maakt dat er voor jong en oud wat te beleven is. Voorgaande jaren hebben we veel bezoekers uit de Alblasserwaard mogen verwelkomen, maar zeker ook daarbuiten. Dit komt mede door de aanwezigheid op de SVR vakantiebeurs. Ook promoot het Groene Hart ons evenement actief en introduceren we dit jaar een Sport Edition speciaal voor wielrenners. Daarnaast is er samenwerking met de Hartstichting gezocht, waardoor zij ook landelijk ons evenement promoten: een deel van het inschrijfgeld komt ten goede aan dit goede doel.” Zie www.vierdaagsealblasserwaard.nl.

Nieuw dit jaar is onder andere de Family Proof route op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag). De 10 km wandeltocht en de 30 km fietstocht is deze dag voorzien van extra rustpunten – zoals Avonturenboerderij Molenwaard – meer entertainment onderweg en bij de tent en een puzzeltocht. Na het oplossen van de diverse vragen onderweg krijgen de deelnemers na afloop allemaal een ‘versnapering’ bij de finish.

Bron: de Merwestreek

Back To Top
Lid worden