Skip to content

Vierdaagse Alblasserwaard | Inschrijvingen voor 2023 geopend!

Hoornaar – een klein postzegeltje in de Alblasserwaard – is ook tijdens het Hemelvaartweekend weer het bruisende hart van de fiets-/ wandelactiviteiten van de Vierdaagse Alblasserwaard. Een bijzondere editie, want we vieren ons 25 jarig jubileum met medewerking van de Rabobank Lek en Merwede als partner. Een deel van het inschrijfgeld komt wederom ten goede aan Stichting Lach voor een Dag. En… de jubileumeditie gaat tevens de laatste editie onder de vlag van Den Hâneker worden!

HIGHLIGHTS JUBILEUMEDITIE VAN 17 T/M 20 MEI 2023
– Vier dagen wandelen (afstanden 5-10-15-25-30-40 km) of fietsen (20-30-40-60 km)
– Family proof routes op donderdag voor de 20km fietsroute en 5 & 10km wandelroute (incl. puzzeltocht)
– Kidsplein elke middag van 13.00-17.00 uur geopend
– Dagelijks entertainment bij de tent in Hoornaar, incl. Meet & Greet met Fien & Teun op zaterdagmiddag
– Streekparade op zaterdag 20 mei in Hoornaar bij de tent

BELEEF, PROEF EN ONTDEK
“We gaan er een fantastische jubileumeditie van maken met authentieke fiets- & wandelroutes door de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden. Jong & oud kan ook dit jaar weer volop beleven, proeven en ontdekken gedurende vier dagen met dank aan onze sponsoren, stakeholders en vrijwilligers. De 80 km fietsroute is komen te vervallen, maar hiervoor in de plaats introduceren we de 20 km fietsroute – extra aantrekkelijk voor families!
Uiteraard kunnen deelnemers en bezoekers dagelijks in de middag genieten van live muziek, kinderen kunnen op het kidsplein o.a. skelter rijden en zich laten schminken en op zaterdagmiddag organiseren we de Streekparade bij de tent in Hoornaar. Uiteraard sluiten we op zaterdag feestelijk af en ontvangen alle deelnemers deze dag iets extra’s. Ook maken we in de middag de winnaars van de kleurplaatwedstrijd & de prijsvraag rondom het 25ste jubileum bekend (beiden terug te vinden op de website)”, aldus Mariëlle de Bruijn.

WAARDEBON STREEKPARADE
“In 2022 ontvingen de deelnemers die vooraf via de website inschreven een goodiebag, dit jaar ontvangen zij een waardebon. Met deze waardebon kunnen ze voor een bedrag van € 7,50 een aankoop doen bij een van de ondernemers aanwezig op de Streekparade. Op deze manier verwachten we dat meer deelnemers op de zaterdagmiddag de lokale markt bezoeken en zo bijdrage aan een hogere omzet voor de deelnemende ondernemers. Belangstelling om een kraam te huren? Check ook hiervoor de website.”

GOED DOEL – LACH VOOR EEN DAG
“Ook in 2023 doneren we een deel van het inschrijfgeld aan deze stichting welke zieke kinderen een onvergetelijke wensdag bezorgt bij een theatervoorstelling bij van Hoorne Entertainment, Avonturenboerderij Molenwaard of een andere vrolijke entertainmentactiviteit voor de hele familie. Ons motto ‘samen sterk voor de streek’ komt ook in deze samenwerking weer volledig tot zijn recht. Vanuit de Vierdaagse Alblasserwaard (initiatief van Den Hâneker) steunen we de stichting ‘Lach voor een Dag’. De stichting levert als ‘tegenprestatie’ extra ondersteuning in de uitvoering van het evenement”.

JUBILEUM EDITIE = LAATSTE EDITIE
“Onder de vlag van Den Hâneker zal dit de laatste editie zijn van dit sportieve evenement. De Corona periode heeft ervoor gezorgd dat mensen de vrije tijd anders gaan besteden en steeds vaker op individuele basis erop uit gaan. Daarnaast is er een trend van toenemende veiligheids- en duurzaamheidseisen en verzwaring van procedures. Het aanvragen van vergunningen voor een evenement wordt steeds complexer en de inzet van professionals is hierbij een vereiste – aangezien het werven van vrijwilligers met het jaar een grotere uitdaging
wordt. Ook stijgen de kosten voor het organiseren van een dergelijk evenement sterk, met financiële risico’s als gevolg en onderaan de streep een minimale bijdrage voor het lokale goede doel (Stichting Lach voor een Dag).

Al deze factoren bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat we als stuurgroep unaniem ervoor gekozen hebben om de jubileum editie naar buiten te brengen als de laatste editie onder de vlag van Den Hâneker. En dit doen we bewust voorafgaand aan het evenement, zodat we (potentiële) deelnemers een laatste kans kunnen geven mee te doen aan dit prachtige evenement en hiermee de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden kunnen ontdekken te voet of fiets.

Belangstellenden die volgend jaar het organisatiestokje over willen nemen en/ of materialen kunnen gebruiken voor een evenement nodigen we uiteraard van harte uit contact met ons op te nemen.”

BEN JIJ ER OOK BIJ?
Je bent natuurlijk welkom als deelnemer, maar ook als vrijwilliger! Contact met ons opnemen kan via info@vierdaagsealblasserwaard.nl. Inschrijven voor het vierdaagse wandel- & fietsevenement kan vanaf 1 maart via www.vierdaagsealblasserwaard.nl.

MEER INFORMATIE

www.vierdaagsealblasserwaard.nl (voorinschrijven mogelijk tot 15 mei)
– FB en Instagram @vierdaagsealblasserwaard

Back To Top
Lid worden