Skip to content

Vierdaagse Alblasserwaard | Geslaagde 25ste jubileumeditie!

Afgelopen week was Hoornaar wederom het start-/ en eindpunt van de Vierdaagse Alblasserwaard. Voor de 25ste keer werd het evenement georganiseerd. Met een stijging van 30% (maar liefst 6500 bezoekers jong & oud bezochten het evenement) kijkt de organisatie trots terug op een geslaagde jubileum editie.

Beleef, proef en ontdek
“Vier dagen fietsen en wandelen door de prachtige polders en waarden van de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden. Langs kronkelweggetjes met knotwilgen, door weidse polders, maar ook pittoreske dorpjes en de authentieke Vestingstad Nieuwpoort. De fietsers konden uit vier verschillende afstanden kiezen (nieuw dit jaar was de 20 km i.p.v. 80 km route), de wandelaars maar liefst uit zes. Allen leiden ze langs rustpunten, veelal Den Hâneker ondernemers, waar een kop koffie of iets lekkers genuttigd kon worden. Met 4111 sportieve deelnemers verspreid over 4 dagen zijn we als organisatie zeer tevreden”, vertelt Mariëlle de Bruijn enthousiast. De deelnemers van de zaterdag ontvingen tevens nog een fiets- of wandelkaart en gerbera cadeau namens Rabobank Lek en Merwede & Gemeente Molenlanden i.v.m. het lustrum.

“De speciale Family Proof puzzelroutes uitgezet op Hemelvaartsdag brachten veel gezinnen op het terrein. Zo had de 20 km fietsroute een stop bij Kaasboerderij Kuiper (inclusief rondleiding door de stallen) en bij zwembad de Doetsekom. Wie liever wilde wandelen i.p.v. fietsen kon kiezen uit 5 of 10 km puzzelen met na afloop een lekkere beloning. Ook noemenswaardig was de aanwezigheid van de Zonnebloem. Met een aantal cliënten en vrijwilligers legden zij op zaterdag de 5 km wandelroute af.”

Entertainment voor deelnemers en niet-deelnemers
“Na het succes van vorig jaar, hadden we ook dit jaar weer een zeer gevarieerd entertainment programma. Met optredens van zeemanskoor ‘Bestevaer’, popkoor ‘Let’s get Started’, mannenkoor ‘De Boezem Boys’, het ‘Arkels Visserskoor’ en blaaskapel ‘Volherrie’ was er voor elk wat wils in de middag. Het kidsplein was dit jaar elke middag geopend met o.a. een springkussen, skelterparcours en meerdere dagen was er een schmink- en ballon artiest aanwezig.”

Streekparade
“Het bezoek van niet-deelnemers op het terrein herhaalde zich op zaterdag tijdens de Streekparade. Lokale ondernemers presenteerden zich tijdens de 9e editie van deze braderie. Op een laagdrempelige manier laten we bezoekers kennis maken met ondernemers uit de streek door het proeven van heerlijk boerderij ijs, kaas, wijn en andere lekkernijen. Deelnemers die voor 15 mei hadden ingeschreven ontvingen bij de finish een waardebon t.w.v. € 7,50 die zij konden inwisselen deze middag en hier is volop gebruik van gemaakt. De ondernemers die er waren hebben dan ook een record omzet gedraaid. Ook werden op zaterdagmiddag de prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd en de prijsvraag in het zonnetje gezet en brachten Fien & Teun een bezoek aan het terrein.”

Stichting Lach voor een Dag
“Zaterdagmiddag was ook het momentum voor de uitreiking van de cheque aan de Stichting Lach voor een Dag. Voor elke inschrijving hebben we vanuit de Vierdaagse Alblasserwaard een deel van het inschrijfgeld gedoneerd aan deze lokale stichting die wensdagen organiseert voor kinderen en gezinnen die het zo nodig hebben. Marjanne van Hoorne en Corine Monster namen de cheque ter waarde van EURO 2000,- in ontvangst, nadat zij met een team vrijwilligers vier dagen lang appeltjes onderweg aan fietsers en wandelaars hadden uitgedeeld op de route.”

Vrijwilligers
“Een dergelijk evenement kan niet plaatsvinden zonder een groep bevlogen en enthousiaste vrijwilligers die o.a. helpen bij de op-/ afbouw, de inschrijvingen, het uitzetten en uitpijlen van de routes. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de groep betrokken en enthousiaste vrijwilligers waar de dit jaar op mochten rekenen. Ditzelfde geldt uiteraard voor onze partner Rabobank Lek en Merwede, onze sponsoren, de rustpunten, de warme contacten met de pers en niet te vergeten de omwonenden.

Dit jaar hebben we afscheid genomen van o.a. Theo van der Ham en Henk van ’t Pad na vele trouwe dienstjaren binnen de stuurgroep. Via deze weg willen we ze nogmaals bedanken voor hun inzet.

De 25ste editie was eerder dit jaar aangekondigd als de laatste editie onder de vlag van Den Hâneker. Vanuit de deelnemers hebben we veel hartverwarmende reacties ontvangen, die heel graag volgend jaar van 8 t/m 11 mei weer terug willen komen voor de 26e editie. Deze datum is na een aantal gesprekken met Gemeente Molenlanden met potlood in de agenda gezet, maar voor nu is het nog te vroeg in het proces om uitsluitsel te geven of dit echt realiseerbaar is. Toenemende veiligheids- en duurzaamheidseisen, stijgende kosten, financiële risico’s en met name een tekort aan vrijwilligers zijn de belangrijkste factoren die hierbij een rol spelen.”

vierdaagsealblasserwaard.nl
FB en Instagram: @vierdaagsealblasserwaard

Back To Top
Lid worden