Skip to content

Verbouwing van Nieuwpoorts stadhuis is pas in 2021 klaar

De verbouwing van het historische stadhuis van Nieuwpoort is naar verwachting niet volgend jaar, maar pas halverwege 2021 klaar. Dat stelt de gemeente Molenlanden, die het markante gebouw in het vestingstadje wil gaan gebruiken als ‘visitekaartje’.

,,De beoogde start van de werkzaamheden is nu het derde kwartaal van 2020’’, aldus een woordvoerder van de dit jaar ontstane fusiegemeente. ,,Momenteel lopen er twee subsidieaanvragen met een totaal subsidiebedrag van 300.000 euro. Later dit jaar volgt uitsluitsel hierover. De eerste berichten zijn echter positief.’’

Molenlanden gaat het gebouw onder meer gebruiken als ontvangst-, trouw- en vergaderlocatie. Om het stadhuis toekomstbestendig te maken, wordt onder meer nieuwe verwarming en ventilatie aangelegd. Het gebouw wordt toegankelijk voor mindervaliden, zo komt er een lift en trap in de waag.

Museum
In totaal is er voor de verbouwing een bedrag van negen ton nodig, werd eerder duidelijk. De Historische Kring Nieuwpoort, die het pand op dit moment gebruikt als museum, draagt ongeveer een halve ton bij aan de verbouwing.

Voor inwoners zijn er in de gemeente vijf zogenoemde servicepunten. Op de locaties in Arkel, Bleskensgraaf, Giessenburg, Groot-Ammers en Nieuw-Lekkerland kunnen onder meer documenten worden aangevraagd en opgehaald.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Cor de Kock

Back To Top
Lid worden