Skip to content

Vandaag: proeverij gerookte forel van Visvijvers Zederik bij Rechtstreex in Dordrecht

Kom woensdagmiddag 29 november proeven in de Rechtstreex wijkpunten: overheerlijke gerookte forel van Visvijvers Zederik

Tijdens het theaterdiner op 21 juni in de Groeituinen stond ze al op het menu, de koudgerookte forel van Visvijvers Zederik. Samen eten is een fijne gelegenheid om kennis te maken met dit topproduct. De met aandacht en kundigheid gerookte forel is vanaf deze week te koop in de Rechtstreex wijkpunten. De klant kan kiezen tussen koud- en warmgerookt, waarbij de koudgerookte zonder allures sterren-kwaliteit heeft. Rosita Steenis van Visvijvers Zederik “Het roken is een hogere vorm van kunst. Niet alleen de kwaliteit van de vis is cruciaal, maar ook de voorbereiding, het pekelen van de vis.” De visvijvers in Zederik zijn gevuld met water uit een lokale bron. Dit bijzonder zuivere water draagt onmiskenbaar bij aan de kwaliteit van de vis, die gezond voer krijgt en wordt gekweekt zonder antibiotica.

Het aanhaken van producenten uit de regio op de Rechtstreex-keten gebeurt op initiatief van Drechtstadsboer. Doel is consumenten meer vertrouwen in voedsel bekend maakt bemind, verder minder foodmiles en een betere inkomenspositie voor de producenten. Visvijvers Zederik is blij met de kans om haar producten tegen een faire prijs in een grotere markt uit te kunnen zetten.

Rechtstreex is een Rotterdams initiatief met inmiddels zo’n 30 wijkpunten, bevoorraad door 100 producenten uit de regio rondom.

Hoe laat waar?

15.00-17.00 Rechtstreex Krispijn (Groeituinen), Patersweg 53, Dordrecht

16.00-18.00 Rechtstreex Land van Valk, Dubbeldamseweg Zuid 362, Dordrecht

14.00-16.00 Rechtstreex Weizigt, kinderboerderij, Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht

Foto: Jeroen Niemeijer

Back To Top
Lid worden