Skip to content

Theater Peeriscoop | Theatervoorstelling van Fred Delfgaauw genomineerd voor Planetree innovatieprijs

Gorinchem/Sliedrecht – Planetree staat voor zorg zoals je je dierbaren gunt. Ontstaan door de ervaringen van een patiënte en uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderbouwde visie en aanpak die mensen wereldwijd inspireert en uitdaagt om iedere dag het verschil te maken. Jaarlijks worden de Planetree Awards uitgereikt aan innoverende initiatieven binnen de Planetree zorg.

In de COVID-periode, toen de theaters gesloten waren, heeft de Gorinchemse theatermaker Fred Delfgaauw zich ingezet voor het verpleeghuis Waerthove van Rivas, de grootste zorgaanbieder van regio Gorinchem. Samen met Joep Koch, Planetree-veteraan, heeft hij 85 zorgmedewerkers gecoacht richting een verbeterde samenwerking in de zorg aan de bewoner én de zorg voor elkaar. En dat met een traject dat niet uit een boekje kwam, maar dat gaandeweg ontstond op basis van ervaringen van bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers.

Om het resultaat ook op de lange termijn te verstevigen, heeft Fred Delfgaauw zijn observaties en ervaringen getransformeerd tot de prachtige en zeer goed ontvangen theaterproductie “Broos”.

Dit bijzondere project waar zorg en cultuur op niet eerder toegepaste wijze samenkomen, is genomineerd voor de Planetree Innovatie Award. U kunt stemmen op deze productie, of op andere prachtige innovaties binnen de zorg, via de website https://www.planetree.nl/planetree-awards-2023/  De stembus is geopend tot en met 25 april.

Beeld: Jaap Reedijk

Back To Top
Lid worden