Skip to content

Theater Peeriscoop | Het Atelier – portret van Hella (30/9)

Zaterdagavond heeft Theater Peeriscoop een bijzonder echtpaar op bezoek.

Hella de Jonge werd bekend door de vele kostuumontwerpen die ze maakte voor Freek. Tijdens de lockdowns trok ze zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen met haar man Freek over de Joodse begraafplaat die vlak bij het Atelier ligt, voorzien deze film van een verrassende context.

Het Atelier is een persoonlijke film geworden, waarin Hella gesprekken voert met vrienden, met haar vader, een vitaliteitsprofessor en met een vormgever. Freek heeft er een verhaal uit gedistilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Gedurende 80 minuten krijgen we een beeld hoe zij als kunstenaar teleurstellingen en kwetsuren overwon en wist om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

Na de vertoning van de film zal Fred Delfgaauw het paar interviewen. Natuurlijk zal het publiek ook in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen.

HET ATELIER – portret van Hella
HELLA EN FREEK DE JONGE
Film met live interview                      € 17,50 incl. kop koffie of thee
Zaterdag 30 sep 2023                        20:30 uur

Back To Top
Lid worden