skip to Main Content

Theater Peeriscoop: Eerlijk, ijdel en pijnlijk direct muziektheater en tierend toneel dit weekend

Een weekend vol emotie en theater! Met op de zondagmiddag de getalenteerde Dorine Wiersma en een gezellige borreltafel na afloop. Op zaterdagavond schudt Theater Peeriscoop op haar grondvesten wanneer de Engelstalige ‘Adolf’ staat te tieren als de Führer zelf. Pip Utton is een briljant acteur, die naam heeft gemaakt met biografische one-man toneelstukken, zoals Churchill en Hitchcock. Op zaterdag 12 maart is Utton eenmalig in Nederland te zien met zijn show ‘Adolf’ (Engelstalig).

De toestand in de wereld
In de bunker in Berlijn anno 1945 gaat Hitler tekeer tegen zijn generaals, die zijn oorlog hebben verloren. In een paranoïde tirade legt hij de wortels van het fascisme bloot. Dan, plotseling, staan we in een doodgewone pub. Een man draaft door over de toestand in de wereld: de liberale asielwetgeving, al die zwarten op straat, de moslims, de Joden en Palestijnen, noem maar op. Akelig actueel, relativerend en humoristisch.

Pip Utton komt op speciaal verzoek van Fred Delfgaauw zijn voorstelling Adolf voor ons spelen. Fred zag deze voorstelling jaren geleden en dat heeft een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. Toen we de kans kregen deze acteer-grootheid te boeken, twijfelden we dus geen moment. Het is een prachtig geconstrueerde one-man show die licht en liefde werpt op de kwetsbaarheid van de menselijke conditie. Een bloedlinke, maar meesterlijke voorstelling van Pip Utton die je nooit zal vergeten.

‘Vlieg op’ op zondag!
Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden  komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en onwaarschijnlijk goed op gitaar.

Wiersma studeerde gitaar aan het Conservatorium en rolde daarna het cabaret in. Ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festival en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden.

Haar vierde cabaretsolo D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar. Ze is columnist voor het lifestyleblad ZIN en de bedenker en maker van het ‘notenkwartetspel’ en van het muziekinstrument ‘de madimba’ (gemaakt van badkamertegels). Dorine Wiersma is een creatief duizendpoot! Zij bestiert het podium van Peeriscoop op zondag 13 maart.

Wilt u dit inspirerende weekend in Theater Peeriscoop niet missen? Bestel dan snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022. De borreltafel staat op zondag klaar, een heerlijk moment om samen na te praten over de indrukwekkende voorstellingen.

Voorstelling:                 Pip Utton – Adolf (Engelstalig)
Datum:                           Zaterdag 12 maart
Aanvang:                        20:30 uur
Tickets:                           €19,50 incl. 2 consumpties

Voorstelling:                 Dorine Wiersma – Vlieg op!
Datum:                           Zondag 13 maart
Aanvang:                        16:00 uur
Tickets:                           €12,50 incl. 1 consumptie en hapjestafel na afloop

Beeld: Carly Wollaert

Back To Top
Lid worden