Skip to content

The Klezmer Society in Theater de Peeriscoop

Voorstelling:                             The Klezmer Society – Klezmer & Klompen
Datum:                                       Zondag 22 november
Aanvang:                                   15:00 uur & 17:00 uur
Prijs:                                          € 12,50

The Klezmer Society zal op zondagmiddag 22 november een bijzonder, akoestisch concert verzorgen in Theater Peeriscoop. De voorstelling wordt twee keer gespeeld, namelijk om 15:00 en 17:00 uur. De bar is hoogst waarschijnlijk nog gesloten, maar onze foyer is een half uur voor aanvang geopend.

Het klassiek opgeleide, gerenommeerde duo Bert Vos en Erica Roozendaal van The Klezmer Society, speelt ‘Klezmer en Klompen’. Ze spelen nieuwe én traditionele klezmer muziek, afgewisseld met Oud-Nederlandse melodieën. Het duo voelt zich thuis in de geheimzinnige wereld tussen klassieke muziek en wereldmuziek, tussen gecomponeerde en geïmproviseerde muziek in. Elke compositie vertelt een verhaal, waarin blijdschap en verdriet elkaar afwisselen. Natuurlijk vertellen de musici ook de verhalen achter de muziekstukken.

Een melodie zal nooit twee keer hetzelfde klinken bij The Klezmer Society. De schat aan variaties en versieringen is eindeloos en de musici stimuleren elkaar tot grote hoogte. Geen vaste arrangementen of kant en klare oplossingen, maar spontaniteit en echtheid vormen het cement van dit hechte duo. Spannende eigen composities worden op een geraffineerde manier gecombineerd met de beeldschone melodieën uit de shtetls: de Joodse Anatevka-dorpjes uit het oude Oost-Europa. In haar 13-jarig bestaan boekte The Klezmer Society grote successen op binnen- en buitenlandse concertpodia en de speellijst van de groep is imposant. Internationale klasse dus op ons regionale podium.

De prijs voor dit concert bedraagt € 12,50. De voorstelling van 17:00 uur wordt ook live gestreamd. U kunt uw kaartjes bestellen via www.peeriscoop.nl. Een link voor de livestream bestelt u onder de tab “Livestream tickets”, een solo ticket kost € 7,50 en voor slechts 10 euro kunt u met de hele huiskamer van dit concert mee genieten.

Beeld: The Klezmer Society

Back To Top
Lid worden