Skip to content

Tablis Trophy 2018 voor stichting Leergeld

Met 42 equipes reden leden en gasten van de Lionsclub Alblasserwaard Tablis zaterdag 1 september jl. een geweldige autorally. Aan het eind van de dag kon een bedrag van € 5.000 worden overhandigd aan de Stichting Leergeld Drechtsteden. Aan het welslagen van de rally werkte alles mee: het weer, de prachtige Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en een goed humeur van de deelnemers.  

START
Om klokslag 12 uur zwaaide Jan de Groot, wethouder van Giessenlanden, de vlag voor de start van auto nummer 1, een Maserati Mexico, een van de deelnemende classic cars. In totaal namen er 15 klassieke auto’s deel en de rest bestond uit een bonte mengeling van hedendaagse automobielen. Binnen drie kwartier waren alle deelnemers vertrokken bij de Til in Giessenburg  om onderweg te genieten van de rally en van alles wat op hun weg kwam.

ROUTE
De goed voorbereide route leidde de deelnemers afwisselend door het schitterende landschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Een dag waarop de zon het gebladerte op een magnifieke wijze bescheen en de eerste sporen van de komende herfst al zichtbaar maakte. De droogte van de afgelopen tijd zal zeker aan het al wat bruin worden van het geboomte hebben bijgedragen. Over tal van rustige wegen, door dorpen, tussen weilanden en langs slingerende waterwegen reden de deelnemers naar de finish. Na een boeiende rit, met opdrachten en de nodige puzzelelementen, bereikte iedereen tijdig Landvast in Alblasserdam.

AFSLUITING
Daar werd met een buffet de dag afgesloten. De voorzitter van de Lionsclub reikte een cheque uit aan een vertegenwoordiger van de Stichting Leergeld. Winnaars van de rally waren bij de classis cars het equipe van Tim Nooteboom (dat van Dennis den Houter  en Rick van de Weg werden 2 en 3). Bij de modern cars was de eerste prijs voor de auto van Bram Lingen, terwijl Jaqueline Tinga en To Nooteboom 2 en 3 werden. Ook werden de organisatoren van het geheel in het zonnetje gezet, waarmee een fantastische dag werd afgesloten. Speciale aandacht was er voor de jeugdige deelnemers. Voor de met hun ouders meerijdende kinderen waren er aparte vragen en natuurlijk kwamen ook hier winnaars uit de bus.

LIONS ALBLASSERWAARD TABLIS
De Lionsclubs zetten zich belangeloos in om regionaal, landelijk en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Deze serviceclubs doen dat enerzijds door het organiseren van activiteiten waarmee geld bijeen wordt gebracht voor goede doelen en anderzijds door het daadwerkelijk bieden van hulp aan de medemens. Op allerlei gebied, zoals financiële ondersteuning of daadwerkelijke hulp en het geven van advies. Alles waar op enig moment behoefte aan is. Voor meer informatie over de Lionsclub Alblasserwaard Tablis in het algemeen belt u met secretaris Dick de Jong: 06-228 45 889. U kunt ook per email contact opnemen: alblasserwaard.tablis@lions.nl. Of kijk eens op de website van de club: www.alblasserwaardtablis.nl.

Back To Top
Lid worden