Skip to content

Spetters vliegen om de oren tijdens bommetjeswedstrijd Doetse Bom

Ik had nog zo gezegd géén bommetje! Dan was je zaterdagmiddag bij zwembad De Doetse Kom in Giessenburg aan het verkeerde adres. De spettert vlogen om de oren bij bommetjeswedstrijd Doetse Bom. Maarten Vogel ging met de wisselbeker naar huis. Zijn spetters kwamen tot 5,3 meter.
Zo’n zestig deelnemers, verdeeld over vier leeftijdscategorieën, deden mee aan de bommetjeswedstrijd van het Giessenburgse buitenzwembad. Bestuurslid Jan de Hoop gaf commentaar terwijl de bommetjesmakers van de duikplank in het water plonsden.

,,We zijn van april tot en met september geopend. In die periode moeten we het verdienen. Daarom organiseren we veel activiteiten, want activiteiten nodigen uit. Dan zeggen mensen: ‘Dat is een mooi zwembad, daar willen we zijn.’ En dat merken wij”, legt De Hoop uit. Ook de bommetjeswedstrijd zorgde voor de nodige aanloop.

Slechts een enkele glijpartij was er zaterdagmiddag op de duikplank. Verder gingen alle sprongen foutloos. Ook al had de ene sprong wel meer resultaat, dan de andere. ,,Op je kont landen, een beetje naar achteren leunen en je benen gestrekt houden”, dat was de tactiek van Luuk de Wilt. Hij won – met 4,1 meter – in de categorie van 8 tot en met 10 jaar.

,,Spannend was het wel op de duikplank. Want wie weet land je niet goed en dan maak je geen goed bommetje. Mijn tactiek was: goed rennen, heel goed afzetten en dan goed landen.”

Uitslagen
Bij de jongste categorie (tot en met 7 jaar) ging Luka Angenent met een zak snoep naar huis. Met zijn bommetje liet hij het water uit het bad tot 2,8 meter omhoog springen. Isa van de Pol (2,5 meter) en Noa aan de Wiel (1,7 meter) werden respectievelijk tweede en derde.

Het bommetje van Luuk de Wilt kwam tot 4,1 meter. Daarmee won hij de eerste prijs bij de kinderen van 8 tot en met 10 jaar. Pieter Blokland (4,0 meter) en Sem van de Pol (3,8 meter) eindigden naast hem op het podium.

Roy van Waardenburg liet de concurrentie in zijn categorie (11 tot en met 15 jaar) ver achter zich. Zijn bommetje liet de spetters tot 5,0 meter uit het water komen. Marcel Hagenaar (4,5 meter) pakte het zilver en Junior van ‘t Veer (4,1 meter) werd derde

In de laatste groep (16 jaar en ouder) ging de eerste prijs én ook de wisselbeker naar Maarten Vogel. Zijn spetters kwamen tot 5,3 meter. Maikel Demper (5,1 meter) en Jelle van Geelen (4,8 meter) completeerden het podium.

Bron: AD

Back To Top
Lid worden