Skip to content

Snoeicursus fruitbomen van Den Hâneker

In januari 2019 houden we een korte cursus over het snoeien van fruitbomen.

Het gaat dan over achterstallig onderhoud bij oude hoogstam appel- en perenbomen. De cursus bestaat uit een theorieavond en een praktijkdag. Op donderdag 24 januari is de theorieavond van 19.00 uur tot 22.00 uur, in het kantoor van Den Hâneker, Wilgenweg 3 te Groot-Ammers. Op zaterdag 26 januari is de praktijkdag van 9.00 tot 14.30 uur.
Aan bod komen: aanpak zwaar achterstallig onderhoud, snoeien van scheuten één jaar na de snoei, aanplant en vormsnoei van jonge bomen. De locatie voor de praktijkdag hoort u op de theorieavond. Gijsbert Pellikaan geeft de theorie en de praktijklessen. Hij werkt als medewerker bij Den Hâneker en is ecoloog en landschapsdeskundige. Ruim 20 jaar heeft hij als adviseur van Landschapsbeheer ZH gewerkt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.
Aanmelden kan via gcpellikaan@gmail.com. Er is plaats voor 16 deelnemers en de kosten bedragen € 20,- per persoon, af te dragen op de theorieavond. Voor het juiste gereedschap wordt gezorgd. Heeft u nog vragen, dan kunt u die per mail stellen.

Back To Top
Lid worden