Skip to content

Proef de smaak van de streek tijdens de derde Slow Food Markt Vianen

Benieuwd naar de echt eerlijke lokale producten en smaken uit de streek? Noteer dan de derde Slow Food Markt Vianen 28 maart 2020 in uw agenda. De derde Slow Food Markt Vianen is te vinden op het terrein van Fort Everdingen. Brouwerij Duits & Lauret is ook dit jaar de trotse gastheer van deze bijzondere streekmarkt. Daar laten boeren en producenten hun producten zien, ruiken en proeven. Neem na afloop de lekkerste producten mee naar huis om daar verder te genieten.

De Slow Food Markt Vianen is een unieke markt, waar eerlijke en kleinschalige producenten hun producten laten zien (en proeven). Ontmoet er telers, boeren en makers van het voedsel. Beluister het verhaal hierachter, puur en eerlijk. Genieten, proeven en boodschappen doen.

Tijdens deze derde editie van de Slow Food Markt Vianen kunt u ambachtelijke kazen proeven van de biologisch dynamische Kaasboerderij ‘Noorderlicht’. Zuster Evie, bekend van de hemelse hangop en zalige zoetigheden, laat u kennismaken met lokaal gemaakte ambachtelijke foodproducten met een vleugje inspiratie! Gemaakt op de manier zoals oma dat vroeger ook deed, maar met inachtneming van de hygiëne-eisen van nu. Het originele recept, met een moderne twist. Champagnespecialist Tasty Sparkling laat bezoekers kennismaken met de smakelijke bubbels uit haar assortiment. Deze champagnes rijpen op Fort Everdingen. De Tuinen van Landgoed Everstein verkoopt uit eigen teelt biologische groenten en fruit. En bij de Betuwe imker kunt u met kinderen zelf rolkaarsen maken van bijenwas (en natuurlijk streekhoning proeven). Kwekerij Bijenkans is er met haar biologisch bijen- en vlinderplanten. Natuurlijk drinken we gezellig een fortbier van Duits & Lauret! Dit is slechts een greep van de deelnemers aan de Slow Food Markt Vianen. Op Instagram en Facebook treft u het meest recente overzicht van de markt aan. Het belooft gezellig druk te worden. De markt (toegang gratis) is van 11.00 tot 17.00 uur te vinden op Fort Everdingen, Noodweg 2 in Everdingen. Deze markt is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Utrecht, Cittaslow en Duits & Lauret.

Slow food Utrecht Slow Food Utrecht is een lokale community van de (inter)nationale Slow Food beweging die zich inzet voor “good, clean and fair food for everyone”. Daarom organiseert Slow Food Utrecht workshops, bijeenkomsten, excursies en proeverijen om kleinschalige producenten, koks en consumenten bij elkaar te brengen. Met als doel behoud van biodiversiteit en eetcultuur in Nederland.

Cittaslow Vianen Gemeente Vianen is een van de tien Cittaslow gemeenten in Nederland en maakt haar inwoners graag bewust van de kwaliteiten die er zijn in onze eigen leefomgeving. Lokaal produceren speelt ook een steeds grotere rol in de gemeente.

Fortbrouwerij Duits & Lauret Fortbrouwerij Duits & Lauret maakt genietbieren die bedoeld zijn om eens goed voor te gaan zitten en de bijzondere smaaksensatie te ervaren. Zij zijn gevestigd in Fort Everdingen en gastheer van de Slow Food Markt Vianen.

Back To Top
Lid worden