Skip to content

Pompoenendag met proeverij, kleine markt en workshop in Noordeloos

NOORDELOOS • De biologische tuinders Tineke Poirot en Jeanette Verloop van Gewoon Anderz houden op zaterdag 12 oktober een pompoenendag. Chef-kok Mihcael van ‘t Hoff van restaurant De Burgemeester in Bleskensgraaf verzorgt een demonstratie en er is een kleine markt.

De zussen Tineke en Jeanette trakteren bezoekers op koffie, geven een rondleiding door hun kas en beantwoorden vragen over biologisch tuinieren. De dag begint om 10.00 uur. Van 11.00 tot 13.00 uur zal Michael van ‘t Hoff bezoekers laten zien hoe hij werkt en hen ook laten proeven. Hij maakt daarbij gebruik van verse groenten uit de moestuin van Gewoon Anderz. Ook pompoensoep staat op het menu.

Zelfbedieningswinkel
De groenten van Gewoon Anderz zijn te koop bij Symbiose, de biologische zelfbedieningswinkel aan de Nieuwendijk in Noordeloos. Ook van de andere leveranciers, allemaal biologische boeren, kunnen bezoekers op 12 oktober producten proeven. Tot het assortiment behoren biologische kaas, biologische ossenvlees en lamsvlees, duurzame eieren, sappen en honing.

Markt
Op een kleine markt zijn pompoenen en bloemstukken te koop. Daarnaast zijn de kleine, gerestylede meubels van Label 283 verkrijgbaar. Elly’s Arts is aanwezig met haar handletter-kaarten en ook kunnen er lichtzakjes gemaakt worden. Domein Oosteinde verkoopt wijn uit Goudriaan. Voor de kinderen staat er een springkussen klaar.

Wandelroute
Op het terrein van Symbiose start een wandelroute over het land van de biologische Symbioseboeren.

De pompoendag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: http://www.gewoonanderz.nu.

Bron: het Kontakt/Beeld: Ferry Verheij

Back To Top
Lid worden