Skip to content

Persbericht: Museum de Koperen knop weer open…

Donderdag 19 november 2020 wordt een bijzondere dag voor Hardinxveld-Giessendam. Die dag zal het museum na een korte periode van Lock-downsluiting weer open gaan voor het publiek. Iedereen kan dan weer komen genieten van wat de cultuur en de cultuurhistorie te bieden heeft.

SINTERKLAAS EN KERSTMIS INGELIJFD IN HET KINDERBOEK
Ten gevolge van Covid-19 heeft het museum haar programma moeten aanpassen. Door de coronacrisis bleek het voor veel mensen lastig om een bezoek aan het museum te plannen. Daarom is de expositie Het Kinderboek verlengd tot en met tweede kerstdag, 26 december 2020. Dus kan iedereen tot dan alsnog komen genieten van de vele herkenbare kinderboeken. Deze expositie is overigens wel wat anders ingericht. De beide verkoopkramen hebben plaats gemaakt voor elementen van Sinterklaas en Kerstmis.

PROGRAMMAWIJZIGING
De expositiecommissie heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Het programma voor 2021, zoals dat al een aantal maanden terug is vastgesteld, is nog eens goed onder de loep gelegd. Dit heeft geleid tot een aantal wijzigingen. De expositie over de Tweede Wereldoorlog gaat nu naar 2021 en heeft als voorlopige werktitel 75+1 JAAR VRIJHEID. Daarvoor komt een korte kunstexpositie en in de zomer gaat het over TECHNIEK VOOR JONGENS EN MEISJES. In de herfst is er de expositie TEXTIELGOED GEMAAKT EN GEMERKT en het jaar wordt afgesloten met de bijzondere en eigentijdse expositie MIJN METER ROOD.

NOG MEER VERANDERINGEN
Vanaf 27 december 2020 gaat het museum een aantal weken dicht en zal het voor het publiek gesloten zal zijn. Dan is er namelijk een periode ingelast waarin alle ruimten aangepakt gaan worden om eens goed te worden opgeknapt en opnieuw ingericht. Als u in die tijd, die duurt tot en met 16 februari 2020, toch naar het museum wilt komen, kunt u zich aanmelden als vrijwilligers voor het mee uit voeren van de klussen. U bent van harte welkom: 06-14148618.

WEDSTRIJD VOOR DE JEUGD
Om te vieren dat het museum op 19 november 2020 weer open gaat, is er een speciale kleur- en tekenwedstrijd voor de jeugd met als thema Sinterklaas. Kom een kleurplaat of een tekenvel ophalen in het museum of download die van de website. Inleveren kan tot en met 2 december 2020. Onder de inzenders worden vijf boeken verloot.

HET MUSEUM
Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is de rest van het jaar open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. U wordt dringend geadviseerd uw bezoekmoment vooraf te reserveren. Zie hiervoor het formulier op de website: www.koperenknop.nl. Of mail twee werkdagen van te voren naar reserveringen@koperenknop.nl. Als u die twee werkdagen niet haalt mag u ook bellen met 06-12333824. Het museumcafé blijft helaas tot nader bericht volgens besluit van de overheid gesloten. Wel zijn er nog twee kinderworkshops, op 25 november en op12 december 2020. Kijk hiervoor op de website.

Back To Top
Lid worden