Skip to content

Persbericht Museum de Koperen Knop: Veel belangstelling bij de Koperen Knop

Museum De Koperen Knop merkt dat er steeds meer bezoekers komen. Uit deze toenemende belangstelling blijkt dat de genomen coronamaatregelen goed werken. Ook de thuisblijvers en in de omgeving verblijvende vakantiegangers spelEN hierin een rol. Daarnaast slaat de expositie Spannende Troep (over kunst en ander moois uit afval), slaat bijzonder aan bij het publiek. Vooraf reserveren blijft het advies, maar ook onaangekondigde passanten zijn van harte welkom. 

CORONAMAATREGELEN

Anderhalve meter afstand is standaard in en om het museum. Door de instelling van een vaste looproute, het op veel plaatsen neerzetten van schermen en op de terrassen uit elkaar schuiven van de zitjes is een bezoek aan De Koperen Knop ook deze zomer goed mogelijk. Mede door het werken met kloktijden en spreiding van de bezoekers is een museumbezoek zelfs in de huidige omstandigheden verantwoord.

BELANGSTELLING PERS

De al als heel bijzonder aan te merken zomerexpositie krijgt van jong en oud veel waardering. De expositieruimte is gevuld met kunstwerken en creaties, die veel bewondering krijgen vanwege het vervaardigen van zoiets moois en bijzonders uit wat normaal achteloos bij het vuil verdwijnt. Maar ook de aandacht voor Trijntje, de in De Koperen Knop getoonde reconstructie van een 7500 jaar terug in de nabijheid begraven vrouw, is door het opname in de Canon van Nederland een van de hoogtepunten van het museum. Vooral omdat de landelijke en regionale pers zich hier massaal op heeft gestort.

EXTRA’S DEZE ZOMER

Ook nu is er weer het gebruikelijke detectivespel, dat deze keer aansluit bij het thema afval. Bij de expositie kan een boeiende speurtocht worden gemaakt. Achter het hoofdgebouw staat een klussentent, waar de kids zelf iets van afvalmaterialen kunnen maken. De zitjes in de gezellige theetuin zijn verder uit elkaar gezet, ook naar het voorste deel van de museumtuin. Er is voldoende plaats om te komen genieten van een heerlijke consumptie. In het museum is ook een kleine museumwinkel en zijn er gratis wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

MUSEUM DE KOPEREN KNOP

Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. De theetuin is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Het beste kunt u aanmelden via het formulier op de website  www.koperenknop.nl. Maar als u als passant ‘toevallig’ langkomst bent u eveneens hartelijk welkom, maar moet u misschien even wachten. U kunt ook vooraf bellen (0184-611366 of 06-12333824) of tenminste een werkdag van te voren mailen (reserveringen@koperenknop.nl).

Back To Top
Lid worden