Skip to content

Persbericht Museum de Koperen Knop: Scholenwedstrijd K’Nex mooi afgesloten

Voorafgaand aan de zomerexpositie in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam is er een wedstrijd georganiseerd in samenwerking met School & Bedrijf, Sterk Techniek Onderwijs en MC Forte. De doelgroep voor deze wedstrijd zijn leerlingen van de basisscholen om ze nog meer in aanraking te brengen met techniek. Op 30 juni 2021 was de prijsuitreiking.

SAMENWERKING
Gezien het enorme tekort aan gekwalificeerd technisch personeel in de regio is het van groot belang dat de jeugd meer bij techniek wordt betrokken. Diverse scholen hebben aan de wedstrijd deelgenomen. School & Bedrijf stelde diverse boxen K’nex beschikbaar, zodat de leerlingen werkstukken konden maken. Een geldelijke bijdrage voor onder meer de prijzen kwam van de Maatschappelijk Agenda van Hardinxveld-Giessendam. De opdracht was iets te construeren wat tegelijkertijd hoogstaand technisch en bijzonder is. De volledige lesbrief is te vinden op: www.basisvoortechniek.com/techniekwedstrijd.

WERKSTUKKEN
Uiteindelijk hebben leerlingen van de vier scholen werktukken ingeleverd: OBS De Driemaster te Hardinxveld-Giessendam, School met de Bijbel te Bleskensgraaf, CBS Molenwaard te Groot-Ammers en de Merwedeschool te Hardinxveld-Giessendam. Zie de filmpjes op https://youtu.be/MkDCkWmCDh0.

De werkstukken zijn beoordeeld door een jury, bestaande uit de Techniekmeesters van de scholen, waarbij onder andere gekeken is naar originaliteit ontwerp, gebruik van het materiaal, techniek en presentatie. De uitslag van de jury is:

1e prijs: WALS: CBS Molenwaard te Groot-Ammers € 100,-.
2e prijs: KLEINE DRAAIMOLEN: School met de Bijbel te Bleskensgraaf  € 75,-.
3e prijs: AUTO: OBS De Driemaster te Hardinxveld-Giessendam € 50,-.
4e prijs: GROTE DRAAIMOLEN: School met de Bijbel te Bleskensgraaf € 25,-.

EXPOSITIE
Alle voor de wedstrijd gemaakte ontwerpen komen op de zomerexpositie in Museum De Koperen Knop te staan. Die expositie heeft als titel TECHNIEK voor jongens en meisjes. Een boeiend onderwerp voor iedereen van alle leeftijden. Bij de expositie, waarop vooral veel specifiek montagespeelgoed te zien is,  komen meerdere aanvullende activiteiten, zoals een knutsel- en speelhoek, een detectivespel, een speelhoek en een speurtocht. De expositie start op 26 juni 2021 en loopt tot en met 18 september 2021.

HET MUSEUM
Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur.

Voor informatie mailt u koperenknop@koperenknop.nl of belt u met 0184-611366. Het museum heeft een museumcafé, een theetuin, een permanent gedeelte en een grote museumtuin met diverse bijgebouwen, waar het heerlijk toeven is.

Back To Top
Lid worden